Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

RC Ducks Oysters - Octopus Uden
 

 

RC Ducks Oysters stuurt Octopus kansloos terug naar Uden

Ducks/Oysters had in de thuis wedstrijd tegen Octopus een vliegende start.  Binnen 25 minuten stond het 40-0 en was de wedstrijd gelopen. Ducks/Oysters had de windt in de rug en zette de ploeg uit Uden vast op eigen helft. Vooral, man off the match, Max van der Vleuten was hier schuldig aan.

Hij denderde tot viermaal toe door de Octopus verdediging om even zovelen tries te scoren. Nummer acht Stijn van de Loo wist ook tweemaal de trylijn te passeren. Wouter Puts benutte 5x de conversie. Dit was ook de ruststand. In het najaar werd nog verloren van deze tegenstander. Dit geeft toch wel aan dat het spel van Ducks/Oysters duidelijk is gegroeid, er worden minder fouten gemaakt en de basis van het rugbyspel wordt steeds beter uitgevoerd. In de tweede helft had Octopus duidelijk wat meer spel aandeel, mede door de rugwind. Nu bleef Ducks/Oysters ook scoren, maar dan vooral via de counter. Dit was ook slim want de bal trappen met forse tegenwind schoot niet op. Teun Soederhuizen, Niels van der Heijden en Thom Bresser scoorden op deze manier. De conversies werden nu benut door Gust van de Laar. De scrum, met een zeer ervaren eerste rij, liet ook haar kracht zien door een push over try. Op 5 meter van de try lijn werd de scrum van Uden compleet over de trylijn geduwd om vervolgens te scoren: 66-0.  Octopus gaf echter niet op, vanuit een line out ingooi werd de eer gered door ook een try te scoren. Het slotakkoord was voor winger Gust van de Laar, met zijn snelheid wist de eerste jaar senior nog tweemaal te scoren. Dit bracht de eindstand op een overtuigende uitslag van 78-5. Door dit mooie resultaat heeft Ducks/Oysters de eerste plaats over genomen van Maastricht, dat haar wedstrijd verloor. Komend weekend geen competitie ivm. Karnaval. Hierna volgen nog zes wedstrijden die gaan bepalen wie de uiteindelijke kampioen wordt. Het is duidelijk dat Ducks/Oysters op koers ligt.

Uitslagen zaterdag  15 februari:
Cubs:                    Vetsburg                             --            Ducks/Oysters                 49-17
Junioren:            Castricum                           ---           Ducks/Oysters                  22-5
Colts:                    Ducks/Oysters                  ---           Bassets /BSN                    28-21
Zondag 16 februari:
Senioren:            Ducks/Oysters                  ---           Octopus Uden                  78-5

Auteur P van de Sande
Meer Rugby nieuws >>>>


16-02-2020
 
 
RC Ducks Oysters - Octopus Uden
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)