&

Ducks/Oysters - RC Maastricht

RC Ducks 1 Oysters 3 verliest topper van Maastricht 2

Zoals vaak had Ducks/Oysters ook in de topper tegen Maastricht een goede start. De Limburgers werden teug gedrongen op de eigen helf. Een scrum vlak voor hun try lijn werd door Stijn van de Loo door een actie over de korte, blinde kant omgezet in een try: 5-0.

Ducks/Oysters bleef het initiatief houden, echter het bleek al snel dat Maastricht een taaie tegenstander was die haar verdediging goed voor elkaar had. Daarbij kwam dat Ducks/Oysters door haar druistige spel erg veel penalty's tegen kreeg wat ze telkens weer meters terug zette in het veld, dit koste de nodige energie. Scrums en line outs waren in evenwicht maar in het open spel was Maastricht meer dreigend. Daarom was het niet handig dat Ducks/Oysters vaak de bal trapte om onder de druk uit te komen. Als de bal dan niet over de zijlijn ging werd deze gevangen door de snelle lijnspelers van Maastricht wat weer de nodige dreiging gaf. Vlak voor rust werd een penalty voor Maastricht fataal, de hier uit voortvloeiende lijnaanval werd niet adequaat afgestopt en betekende 5-7. Tevens ruststand. Na rust weer veel aanvallende druk van Ducks/Oysters.

Bij een scrum op 5 meter van de Limburgse trylijn schoot de bal uit de scrum en was een alerte Rein Godding er als eerste bij en kon hij 10-7 drukken. Hierna verzuimde Ducks/Oysters de score uit te breiden door een aantal penalty's niet op de palen te schieten voor 3 punten maar te gaan voor het scoren van een try. Aangezien het duidelijk was dat beiden teams verdedigend weinig kansen weg gaven was voor het publiek niet duidelijk waarom deze tactische keuze werd genomen. De laatste fase van de wedstrijd ging in en Ducks/Oysters moest alle zeilen bijzetten om niet te bezwijken onder de Limburgse aanvalsdruk. Toen het scorebord einde wedstrijd aangaf werd er door de referee aangegeven dat er 5 minuten bij kwamen omdat de tijd een paar keer was stil gezet bij de diverse blessures. Met nog 2 minuten te gaan kreeg Ducks/Oysters een penalty, de logische keuze zou zijn schieten op de palen voor drie punten. Echter de bal werd gespeeld, verloren en in de counter wist Maastricht de beslissende try te scoren. Hierdoor werd de stand op 10-12 gebracht voor de bezoekers. Er werd nog afgetrapt, maar bij de eerste volgende spelonderbreking was het einde wedstrijd. Door dit resultaat heeft Ducks/Oysters het kampioenschapniet meer in eigen hand, men heeft een punt minder dan Maastricht. Er rest niets anders dan de resterende vier wedstrijden maximaal winnen en hopen op een slippertje van Maastricht.

Uitslagen zaterdag 7 maart:
Cubs:              Ducks/Oysters            --         The Dukes                              15-55
Junioren:         Ducks/Oysters            --         Britisch School                       27-41
Colts:              Scrumboks BN           --         Ducks/Oysters                        14-40
Zondag 8 maart:
Senioren:         Ducks/Oysters            --         Maastricht RC                        10-12
Programma zaterdag 14 maart:
TBM:              toernooi    RC Eindhoven                                                        9.30
Cubs:              RC Eindhoven            ---        Ducks/Oysters                        13.00
Junioren:         Waterweg Warriors HvH ---   Ducks/Oysters                        12.00
Colts:              Ducks/Oysters            --         Rams Apeldoorn (O'wijk)      13.00