&

Junioren RC Ducks / RCE - Gouda

Junioren RCE Ducks geen winst ondanks flitsend uit de startblokken

De junioren (14-15 jaar) van Ducks/Eindhoven speelden zaterdag 23 maart een thuiswedstrijd in Boxtel. En wel tegen Gouda, in de uitwedstrijd gelijk gespeeld dus een gelijkwaardige tegenstander. De junioren kwamen flitsend uit de startblokken.

Goed rugbyspel zette Gouda onder druk, winger Liam Hermans stormde door de verdediging en scoorde de eerste try. Kort hierna was Ducks winger Thijs Schilder via twee hand offs te snel voor zijn verdedigers: 10-0. Wim Janssen benutte de conversie en dit betekende 12-0. De start van een glansrijke overwinning?  Helaas, Gouda gaf zich niet gewonnen. Ducks/RCE verloor teveel duels en raakte het overwicht kwijt. Vlak voor rust wist het twee keer tegen te scoren. Een ruststand van 12-10.  Na rust was het Gouda wat de dienst uitmaakte, het maakte al snel 12-17. Ducks/RCE kwam nog een keer terug: 17-17. Doordat Gouda nog tweemaal wist te scoren waren de winstkansen en de kans op het kampioenschap weg. Een 17-29 nederlaag was het eindresultaat.