&

Cubs Ducks Dukes - Sparta Tovaal

Cubs Ducks Dukes niet sterk genoeg tegen Sparta Tovaal

De Cubs jeugd van Ducks was in de thuiswedstrijd zaterdag 15 oktober tegen Tovaal/Sparta aanvankelijk duidelijk sterker doordat zij veel feller waren. Ze hadden de pech dat twee tries ongelukkig werden afgekeurd. Toen door een uitval Tovaal een 0 – 5 voorsprong nam liep het achter de feiten aan. In de tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Echter Tovaal was efficiënter met de kansen, hierdoor kwam er toch een 22 – 0 nederlaag op het scorebord. Komende week kan de jeugd van Ducks nieuwe leerervaringen opdoen doordat twee Engelse clubs op bezoek komen. Nog meer internationaal rugby is er volgende week dinsdag (25 oktober) bij Oysters in Oisterwijk. Om 19.30 speelt dan Onder 18  Nederland tegen Worthing (Eng). Voormalig Ducks speler Jaap van der Vleuten zal in deze wedstrijd meespelen. Hij studeert momenteel in Engeland en speelt voor Worthing, tevens ook voor Jong Oranje. Mogelijk zal hij in beide teams een helft meespelen.

De Duckes Legends hebben de uitwedstrijd bij RC Betuwe in Bemmel met 34 – 5 verloren. Het begon de eerste helft te tam, daardoor veel balverlies en mede doordat de organisatie niet goed stond was Betuwe de bepalende partij. Dit resulteerde in een 20 – 0 voorsprong bij rust voor Bemmel. De tweede helft ging het beter, echter wist Betuwe via haar snelle jongens toch nog tweemaal te ontsnappen en te scoren. Vlak voor tijd redde Ducks speler Pim van Esch de eer door via een schijnbeweging door de verdediging van Betuwe te lopen en de enige try te scoren.