&

Ducks/Oysters - ESRC The Elephants

Ducks/Oysters ook hun laatste thuiswedstrijd ongeslagen

De rugbyérs van Ducks/Oysters speelden hun laatste thuiswedstrijd in Boxtel tegen ESRC The Elephants. Dit studenteam uit Eindhoven had aangekondigd de ongeslagen status van Ducks te verhelpen. In de eerste helft maakten ze dit waar en stondem bij de rust met  12 – 17 voor. De tweede helft was voor Ducks en werd de overwinning alsnog binnen gehaald. Elephants begon sterk aan de wedstrijd en had gelijk het initiatief. Omdat na de wedstrijd het kampioenschap opgeluisterd zou worden leek er teveel spanning op het Ducks team te zitten.

Het talrijk opgekomen publiek zag dat Ducks in de verdediging werd gedrongen en er maar af en toe uit kon komen. Elephants nam ook met  0 – 5 de leiding doordat het de eerste try scoorde.  Door een solo van Lucas Pol kwam Ducks op 7 – 5, doordat Pim van Esch de conversie benutte. De gasten reageerden adequaat door gelijk weer een try te scoren na matig tackelwerk van Ducks:  7 – 12. Wederom een try van Lucas Pol zorgde voor de gelijkmaker : 12 – 12. De studenten hadden het laaste woord door vlak voor rust de stand naar 12 – 17 te tillen. In de rust werden bij Ducks de koppen bij elkaar gestoken, een aantal wissels door gevoerd en afgesproken dat er een tandje bij moest. Dit gebeurde ook , nu was Ducks duidelijk de bovenliggende partij en Elephants werd vast gezet op de eigen helft.  Na enige tijd volbracht Lucas Pol zijn hattrick door zijn derde try van de dag te scoren. Hiermee kwam gelijk de voorsprong van 19 – 17 op het scorebord. Kort hierna werd een scrum op 5 meter van de trylijn gewonnen, dit leverde gelijk een try op: 26-17.  Een benutte penalty betekende 29 -17. Een uitbraak van Elephants bracht de stand weer op 29 – 22. Ze gaven zich nog niet gewonnen. Een goede lijnaanval van Ducks kwam via de winger terug bij de goed mee gelopen Pim van Esch. Deze scoorde zijn try en nu een voorsprong van 34 – 22. De wedstrijd leek beslist. Beiden teams scoorden nog een keer en brachten daarmee de eindstand op 39 – 27. Volgende week de laatste wedstrijd in Uden tegen Octopus. De verwachting is dat tegen deze hekkensluiter de ongeslagen status niet in gevaar komt.  De volgende Ducksspelers hebben hun aandeel gehad in het eerste kampioenschap sinds 15 jaar: Ben Verstraten, Pim van Esch, Max van der Vleuten, Rene Vorstenbosch, Ad Schalkx, Celes Verzuijlen, Michiel Driessen,  Bent Frencken, Perry van der Steen, Nick Blom en Luc van den Berg.

Het was nog lang onrustig op  De Wielakker.