&

RC Ducksgedegradeerd uit de derde klasse

RC Ducks gedegradeerd uit de derde klasse

De rugby’ers van Ducks zijn door een 24 – 12 nederlaag bij Utrechtse RC gedegradeerd uit de 3de klasse. Het zal komend seizoen het verloren terrein moeten zien terug te winnen door promotie af te dwingen via de 4de klasse.

Ducks had haar best gedaan om een sterk team op de been te brengen in deze alles beslissende laatste wedstrijd. In de eerste helft had URC door o.a. het windvoordeel het betere van het spel en speelde vooral op de helft van Ducks. Aanvankelijk had Ducks geen problemen om de aanvallen van URC te pareren. Ondanks dat Ducks heerste in de scrum had URC het meeste balbezit, dit kwam doordat de opvolging bij URC beter was verzorgd. Tevens speelde ze het spel wat slimmer en gebruikte ze voortdurend het voorwaartse spel om het balbezit veilg te stellen. Ducks had problemen om het fysieke spel af te breken en om te zetten in balbezit. Na 25 minuten scoorde URC de eerste try ten gevolge van een goede opvolging: 7 – 0.

Vlak voor rust liet het zich nog een keer verrassen en de ruststand kwam hierdoor op 12 – 0 voor URC. Ducks wilde de tweede helft het spel naar zich toetrekken om de achterstand weg te werken. Dat URC deze wedstrijd goed voorbereid had bleek doordat ze de halve scrum hadden vervangen en daardoor de Ducks scrum beter konden pareren. Een gevolg hiervan was dat URC een 3de try scoorde: 17 – 0. Het spel werd nu meer open en Ducks nam meer risico om aanvallend meer te kunnen brengen. Een aantal kansrijke aanvallen waren het gevolg. Felix Mathijssen wist er een van te benutten door op volle snelheid de ruimte te benutten: 19 – 5. Hierna probeerde Ducks nog van alles om de bakens te verzetten. Echter het spel was te voorspelbaar om gevaarlijk genoeg te worden. Vlak voor tijd kwam er toch weer hoop toen wederom Felix Matijssen een try scoorde: 17 -12.

De tijd was echter te kort voor een slotoffensief, integendeel URC besliste de wedstrijd door te scoren in de laatste minuut; eindstand 24 -12.