Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Reddingsbrigade Nederland 100 jaar
 

 

Reddingsbrigade Nederland bestaat 16 september 100 jaar

Koning Willem-Alexander aanwezig bij het 100-jarig jubileum van Reddingsbrigade Nederland
14 september 2017Zaterdag 16 september viert Reddingsbrigade Nederland haar 100-jarig jubileum. Op 16 september 1917 vond de officiĆ«le oprichtingsvergadering van de Nederlandsche Bond tot het Redden van Drenkelingen plaats op initiatief van vijf reddingsbrigades uit Den Bosch, Amsterdam, Breda, Den Haag en Haarlem. Deze reddingsbrigades werden in de jaren daarvoor opgericht, omdat verdrinkingsongevallen in hun vestigingsplaatsen aanleiding tot het initiatief waren, om mensen die al konden zwemmen te leren hoe hun medemens te redden. In die tijd moet de jarenlang gehanteerde bondsspreuk zijn ontstaan: “zolang niet iedereen kan zwemmen, moet elke zwemmer kunnen redden”. Met de oprichting van een overkoepelende bond wilde men uniformiteit brengen in de lesstof en methodes voor het redden van drenkelingen. Nu 100 jaar later is Reddingsbrigade Nederland uitgegroeid tot een landelijke vereniging van 166 aangesloten Reddingsbrigades door heel Nederland.

Na 100 jaar is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood nog steeds de missie van de Reddingsbrigade. 5.000 actieve vrijwilligers staan anno nu klaar om Nederland veilig van het water te laten genieten. Afgelopen zomer nog kwamen de vrijwillige lifeguards 3.810 keer in actie om mensen te helpen. In 176 gevallen ging het om een redding uit een levensbedreigende situatie.
 
Zaterdagochtend 16 september zal Zijne Majesteit de Koning aanwezig zijn bij de Jubileumdag van Reddingsbrigade Nederland bij Duinrell Plaza. De Koning spreekt met vrijwillige lifeguards en medewerkers van de Reddingsbrigade over onder meer preventie, waterhulpverlening en de opleiding tot lifeguard. Daarnaast neemt de Koning tijdens de Jubileumontvangst het 1e jubileumboek ‘De redder in nood’ in ontvangst. 'De redder in nood' stelt de vrijwilligers voor die zich dag en nacht inzetten voor het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Het boek beschrijft de geschiedenis van een dynamische Reddingsbrigade. Het is een eerbetoon aan honderd jaar Nederlandse inventiviteit in de strijd tegen verdrinking.

Auteur Reddingsbrigade NL
Meer Reddingbrigrade nieuws >>>>


15-09-2017
 
 
Reddingsbrigade Nederland bestaat 16 september 100 jaar
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)