Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers GP MX2 in Kegums, Letland
 

 

Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2 in Kegums, Letland.

Kay Karssemakers van het Fantic Factory Racing MX2 Team is tijdens de negende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Letse Kegums op een viertiende plaats geëindigd. In de eerste manche reedt Karssemakers lang in de Top 10 totdat een valpartij hem terugwierp naar een twaalfde plaats. Helaas kende Kay een mindere tweede manche waarin hij niet verder kwam dan een viertiende plaats en hiermee ook op een viertiende plaats eindigde in het dag klassement.

Op zaterdagochtend begon de dag met de vrije training. Zoals gewoonlijk verkende Kay hierin het circuit wat dit keer een zanderige ondergrond had. Met een viertiende tijd en een goed gevoel sloot Kay de sessie af. Begin van de middag stond Kay klaar voor de tijd training. Tijdens deze sessie zette Kay meerdere malen een snelle tijd op de klok met in één van zijn laatste rondes ook zijn snelste tijd. Echter lukte het hem niet om één perfecte ronde neer te zetten waardoor hij genoegen moest nemen met een achttiende tijd. Wel zaten de tijden richting de Top 10 enorm dichtbij elkaar waardoor Kay alsnog positief uitkeek naar de kwalificatierace later op de dag.
In de kwalificatierace zat Karssemakers er helaas niet goed bij met de start en net binnen de top 20 stuurde hij de Fantic-machine door de eerste bocht. In de beginfase werkte Kay zich op naar een zestiende positie en even later wist hij de vijftiende plaats over de nemen. Maar doordat Kay niet lekker in het ritme kwam en geen goed gevoel op de motor had lukte het hem niet om verder naar voren te komen en kwam enigszins teleurgesteld op een zestiende plaats over de finish.

Zondagochtend stond Kay klaar voor de warm-up. Hierin verkende hij opnieuw het mooie zandcircuit en sloot met een negende tijd de sessie met een goed gevoel af om zich vervolgens klaar te gaan maken voor beide manches later deze dag.Met de start van de eerste manche zat de Fantic Factory Racing MX2 rijder en redelijk goed bij en dook net binnen de top 15 door de eerste bocht. Kay wist gelijk in een goed ritme te komen en werkte zichzelf in de beginfase van de wedstrijd op van vijftiende naar een achtste plaats. Halverwege de wedstrijd werd Karssemakers toch één plaats terugverwezen maar hielt zichzelf op een negende positie sterk staande binnen de top 10. Helaas maakte de Fantic-rijder later in de wedstrijd een foutje en kwam ten val. Dit kostte hem verschillende plaatsen en op een dertiende plaats kon Karssemakers de wedstrijd hervatten. Na zijn foutje duurde het even voordat hij terug in het ritme kwam. Maar in de slotfase van de wedstrijd wist Kay nog sterk terug te komen en de aansluiting met de rijders voor hem te vinden. De twaalfde plaats werd overgenomen maar helaas kwam Kay net tijd te kort om nog verder naar voren te komen en kwam met een minimaal verschil naar de top 10, op een twaalfde plaats over de finish.

Toen het starthek voor de tweede manche naar beneden viel reageerde Kay goed, maar doordat hij in de eerste bocht naar buiten gedrukt werd begon hij buiten de top 20 aan de wedstrijd. In de eerste ronde wist de Fantic-rijder verschillende plaatsen winst te boeken en op een vijftiende plaats door te komen. Gedurende beginfase van de wedstrijd werkte Karssemakers zich nog verder op naar voren en had inmiddels de elfde plaats in handen. Echter verliep het tweede deel van de wedstrijd minder goed doordat Kay problemen ondervond en hierdoor terugverwezen werd naar een viertiende plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish maar werd enigszins teleurgesteld op een viertiende plaats afgevlagd.Met een 12-14 eindigde Kay op een viertiende plaats in het dag klassement. Een weekend met gemengde gevoelens voor de Fantic-rijder waarin hij in beide manches wederom in de buurt van een Top 10 notering kwam, het rijden redelijk goed was maar door een val en pech helaas niet verder kwam dan een viertiende plaats in het dag klassement. Volgend weekend gaat het Wereld Kampioenschap MX2 alweer verder tijdens de GP MX2 op het circuit van Maggoira in Italie.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


09-06-2024
 
 
Kay Karssemakers GP MX2 in Kegums, Letland
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)