Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers GP MX2 Maggoira, Italie
 

 

Top 15 voor Kay Karssemakers in het GP MX2 in Maggoira, Italie.

Kay Karssemakers van het Fantic Factory Racing MX2 Team heeft tijdens de tiende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in het Italiaanse Maggoira een moeilijk weekend gekend. In de eerste manche moest Kay noodgedwongen de wedstrijd vroegtijdig verlaten. In de tweede manche werkte Kay zich na een slechte start op naar voren en werd vijftiende. Met deze resultaten werd hij achttiende in het dag klassement.

Dit weekend werd in Maggiora de tiende GP MX2 van het seizoen gereden en tevens de thuis-GP voor Fantic Racing welke afkomstig is uit Italië. Hiervoor waren er speciale pakken door Shot gemaakt met de kleuren van het Italiaanse merk. Door de vele regenval was het circuit erg nat en onder modderige omstandigheden stond Kay op zaterdagochtend klaar voor de vrije training. Hierin verkende hij het modderige circuit dat normaal gesproken hard en technisch is en met een vijftiende tijd sloot Kay vrije training af.Begin van de middag stond de tijd training op het programma. Het circuit was nog steeds erg nat en Kay probeerde een aantal goede ronden op de klok te zetten. Uiteindelijk nam de Fantic-rijder de zeventiende tijd in handen waarmee hij zich kon gaan voorbereiden op de kwalificatie race later op de dag.

Ook de kwalificatierace beloofde een zware en modderige wedstrijd te gaan worden. Met de start kwam Kay helaas niet goed weg waardoor hij er in de eerste bocht niet goed bij zat. Pas rond een dertigste plaats stuurde Karssemakers de Fantic-machine de eerste bocht door. Gedurende eerste ronde wist Kay vele plaatsen winst te boeken om op een twaalfde plaats door te komen. Eén ronde later nam Kay de elfde positie in. Echter kreeg Karssemakers in de derde ronde een tegenslag te verwerken toen hij te maken kreeg met mechanische problemen. Hierdoor lukte het hem niet om de elfde positie vast te houden en na mate de wedstrijd vorderde werd hij enkele plaatsen terug verwezen. Kay bleef doorgaan tot aan de finish maar werd teleurgesteld op een zestiende plaats afgevlagd.

Zondagochtend begon Kay met goede moed aan de warm-up. Het had in de nacht van zaterdag op zondag wederom flink geregend waardoor de baan nog steeds erg modderig was op sommige plaatsen. Met een scherpe zesde tijd in de warm-up keek Karssemakers uit naar de wedstrijden deze dag. Echter beloofde het droog te blijven waardoor de baan gedurende dag steeds droger en harder zou gaan worden en er dus compleet andere baancondities te verwachten waren voor de wedstrijden. Toen het starthek voor de eerste manche naar beneden viel zat Kay er redelijk bij en dook net binnen de top 15 door de eerste bocht. Gedurende eerste ronde werkte de Fantic Factory Racing MX2 Rijder zich op naar een elfde plaats en had de aansluiting met de top 10. Later in de wedstrijd kreeg hij een tegenslag te verwerken waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten.Gebrand op een betere tweede manche stond Karssemakers later in de middag achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal zat hij er helemaal niet goed bij met de start en buiten de top 25 begon de Fantic-rijder pas aan de wedstrijd. In de eerste ronde wist Kay door te komen op een eenentwintigste positie en in beginfase werkte hij zich op naar een zeventiende plaats. Gedurende wedstrijd wist hij nog enkele plaatsen naar voren te komen naar een vijftiende positie. Later wist hij nog de viertiende plaats in handen te nemen maar in de slotfase werd hij toch nog één positie terugverwezen en kwam op een vijftiende plaats over de finish.

Met een DNF-15 eindigde Kay op een achttiende plaats in het dag klassement. Een weekend waarin het wederom niet mee zit en verschillende factoren flink roet in het eten gooien. Na drie GP's op rij staat er komend weekend geen wedstrijd op de kalender om vervolgens één week later af te reizen naar Indonesië voor een dubbel GP-weekend. Daar zal op het circuit van Lombok de elfde en twaalfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 verreden worden

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


16-06-2024
 
 
Kay Karssemakers GP MX2 Maggoira, Italie
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)