Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers in het GP MX2 in West Nusa Tenggara, Indonesië
 

 

Succes en tegenslag voor Kay Karssemakers in het GP MX2 in West Nusa Tenggara, Indonesië.

Kay Karssemakers van het Fantic Factory Racing MX2 Team heeft tijdens de elfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 in West Nusa Tenggara in Indonesië succes en tegenslag gekend. Na een nette eerste manche eindigde Karssemakers als twaalfde. In de tweede manche was Kay na een goede start lang in de Top 10 te vinden en was bezig aan een ijzersterke wedstrijd.

Helaas kwam hij rijdend op een achtste plaats ten val waardoor hij een goed resultaat in rook zag opgaan en de wedstrijd noodgedwongen vroegtijdig moest verlaten. Met deze resultaten eindigde de Fantic-rijder op een zestiende plaats in het dag klassement.Na een lange reis waren Kay en het Fantic Factory Racing MX2 Team aangekomen in Indonesië waar op het circuit van Lombok komend weekend de eerste van de twee GP´s verreden werd. Het was voor Kay de tweede keer in zijn carrière dat hij een overzeese-GP mocht rijden, twee jaar geleden stond hij namelijk ook aan de start in Indonesië tijdens het GP MX2, echter een ander circuit. Op vrijdagavond was er een geweldige openingsceremonie waarbij de rijders en teams enthousiast ontvangen werden.

Op zaterdagochtend begon de dag met een vrije training. Hierin verkende hij het circuit waar hij nog niet eerder gereden had. Met een vijftiende tijd sloot Kay de vrije training af. Begin van de middag stond Karssemakers klaar voor de tijd training. Echter lukte het hem niet om een goed gevoel op het circuit te krijgen waardoor hij niet verder kwam dan een zestiende tijd en niet tevreden de tijd training afsloot.
Met de start van de kwalificatierace later in de middag reageerde Kay redelijk goed op het vallen van het starthek en stuurde de Fantic-machine rond een twaalfde door de eerste bocht. Helaas verloor Karssemakers in de eerste ronde een aantal plaatsen en ook gedurende beginfase van de wedstrijd lukte het hem niet om het goede gevoel op het circuit te vinden waardoor hij terugverwezen was naar een zeventiende positie. Later in de wedstrijd wist Kay toch in een beter ritme te komen en wist zich in de slotfase nog op te werken naar een dertiende plaats. Na een wisselende wedstrijd kwam Karssemakers op een dertiende plaats over de finish.
Zondagochtend stond Kay klaar voor de warm-up waarin hij opnieuw het circuit verkende. Met een beter gevoel dan op zaterdag sloot hij deze sessie af om zich vervolgens te gaan voorbereiden op beide manches later op de dag.

Toen het starthek voor de eerste manche naar beneden viel zat Kay er niet goed bij en net buiten de top 15 begon hij aan de wedstrijd. In de eerste ronde wist de Fantic Factory MX2 Team rijder zich op te werken naar een viertiende plaats en gedurende wedstrijd werd de dertiende positie overgenomen. Even werd Karssemakers weer terugverwezen naar een viertiende positie, maar in de slotfase van de wedstrijd lukte het hem nog om in de hitte van Indonesië een sterke eindsprint te maken. Kay dichte het gat richting de Top 10 en wist in de laatste twee ronden meerdere rijders te passeren. Na een nette wedstrijd werd Karssemakers in het achterwiel van de tiende man, op een twaalfde plaats afgevlagd.Gemotiveerd stond Karssemakers later op de middag achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal was zijn reactie op het vallen van het starthek beter en stuurde de Fantic-machine binnen de Top 10 door de eerste bocht. Gedurende eerste ronde werkte Kay zich op naar een achtste positie en had gelijk een goed ritme in handen. Deze positie wist Karssemakers tot halverwege de wedstrijd vast te houden en reedt een ijzersterke wedstrijd. Helaas kwam hij in de zevende ronde ten val waarmee hij enorm veel tijd en plaatsen verloor. Hierdoor zag Kay een goed resultaat in rook op gaan en pas op een twintigste plaats hervatte Kay de wedstrijd. Eén ronde later moest hij noodgedwongen de wedstrijd vroegtijdig verlaten waardoor hij ook geen punten wist te scoren in de tweede manche.
Met een 12-DNF eindigde Karssemakers op een enigszins teleurgestelde zestiende plaats in het dag klassement. Helaas eindigde een veelbelovende tweede manche zonder punten. Met de positieve punten op zak zal Kay zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd in het GP MX2. Deze zal volgend weekend, dan staat de twaalfde wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 op de kalender, wederom op het circuit van Lombok in Indonesië.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


30-06-2024
 
 
Foto's: Phawkmania - Daniele Barreca & Davide Messora
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)