Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers scoort Top 10 Franrijk
 

 

Kay Karssemakers scoort Top 10 notering én zijn beste resultaat van het seizoen in GP MX2 in St. Jean d'Angely, Frankrijk

Kay Karssemakers van het Fantic Factory Racing MX2 Team heeft tijdens de zevende wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 één Top 10 notering weten te behalen. Karssemakers werd na een ijzersterke eerste manche negende en pakte hiermee zijn beste race-resultaat van het seizoen tot nu toe. In de tweede manche kwam Kay na een slechte start en een tegenslag niet verder dan een zeventiende plaats. Met deze resultaten werd de 19-jarige Boxtelaar dertiende in het dag klassement en behaalde hiermee naast zijn beste race-resultaat óók zijn beste dag klassering van het seizoen.

Op zaterdagochtend in de vrije training verkende Kay het mooie en technische circuit van St. Jean d´Angely. Echter lukte het Kay niet gelijk om een goed gevoel op het circuit te krijgen en met een eenentwintigste tijd sloot hij de vrije training af. Begin van de middag stond de tijd training op het programma. Ditmaal was het gevoel op de baan beter en meerdere malen wist Karssemakers zijn eigen tijd te verbeteren. Lang had hij dan ook een goede tijd in handen maar doordat er in de slotfase van de tijdtraining nog meerdere rijders over Kay zijn tijd heen kwamen moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een twintigste tijd.

Echter was het weer omgeslagen en was het flink gaan regen. Hierdoor was de baan een stuk modderiger en waren de baan omstandigheden voor de kwalificatierace compleet anders dan tijdens de vrije en tijd training. Gemotiveerd stond de Fantic-rijder aan het einde van de middag achter het starthek voor de kwalificatierace. Toen het starthek viel reageerde Kay goed en stuurde de Fantic-machine binnen de top 10 door de eerste bocht. Gedurende beginfase van de wedstrijd wist Kay gelijk een goed ritme te vinden en had de elfde plaats in handen. Later in de wedstrijd wist hij door te schuiven naar een tiende positie en even nam hij zelfs ook de negende plaats over. Later werd hij toch weer terugverwezen naar de tiende plaats en reed een hele sterke wedstrijd. Helaas kreeg hij in de slotfase een kleine tegenslag te verwerken waardoor hij in de voorlaatste ronde nog één positie moest afstaan en op een nette elfde plaats over de finish kwam. Hiermee pakte Kay een goede uitgangspositie voor beide manches op zondag!

Op zondagochtend was het circuit een stuk droger en minder modderig. Maar omdat er op zaterdag veel regen was gevallen lag de baan er wel zwaarder bij met diepere sporen dan normaal gesproken. In de warm-up verkende Kay het circuit, sloot met een goed gevoel deze sessie af en kon zich gaan voorbereiden op de eerste manche.

Begin van de middag viel het starthek voor de eerste manche. Kay reageerde goed en dook zelfs binnen de top 5 door de eerste bocht. Gedurende eerste ronde zaten alle rijders nog enorm dicht bij elkaar en werd er regelmatig gewisseld van positie. Met de eerste doorkomst had de Fantic Factory Racing MX2 rijder de zesde plaats in handen. Karssemakers had gelijk een goed ritme gevonden en probeerde zo goed mogelijk mee te rijden met de rijders voor hem. Hij wist zelfs even de vijfde plaats over te nemen maar gedurende wedstrijd moest hij toch een zijn meerdere erkennen en werd terugverwezen naar een achtste positie. Desondanks bleef Kay ijzersterk rijden en gaf zich niet zomaar gewonnen. Echter werd hij in de slotfase nog één positie terugverwezen en werd na een dijk van een wedstrijd op een hele knappe negende plaats afgevlagd.
Gemotiveerd stond Karssemakers later op de middag achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal was zijn start niet goed en helemaal in de achterhoede begon de Fantic-rijder aan de wedstrijd. Helaas onderving Kay gelijk in de eerste ronde mechanische problemen waardoor hij niet lekker op de motor zat en niet in het ritme kwam. Desondanks wist Karssemakers zich gedurende wedstrijd op te werken vanaf een dertigste naar een zeventiende plaats. Na een moeilijke wedstrijd kwam Kay teleurgesteld op een zeventiende plaats over de finish.

Met een 9-17 eindigde Kay op een dertiende plaats in het dag klassement en pakt opnieuw 16 GP-punten. Een hele goede eerste manche waarin Kay met een negende plaats een Top 10 notering behaalde én zijn beste race-resultaat en dag klassering van het seizoen tot nu toe. Helaas een teleurstellende zeventiende plaats in de tweede manche maar al met al een heel positief weekend gezien de kwalificatierace en de eerste manche. Over twee weken staat de volgende én achtste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 op de kalender. Dan gaat het GP MX2 weer verder op het circuit van Teuthschenthal in Duitsland.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


20-05-2024
 
 
Kay Karssemakers scoort Top 10 Franrijk
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)