Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers tweede in het EMX250 in Agueda, Portugal
 

 

Kay Karssemakers wordt tweede in het EMX250 in Agueda, Portugal.

Kay Karssemakers van het Husqvarna BT-Racing Team heeft tijdens de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 250cc in het Portugese Agueda wederom het podium behaald. Karssemakers werd na een sterke eerste manche derde. In de tweede manche vocht de BT-Racing rijder voor de overwinning en reedt hij lange tijd aan de leiding. Uiteindelijk moest hij in de slotfase zijn meerdere erkennen en werd tweede. Hierdoor greep hij ook in het dag klassement net naast de winst maar werd wel sterk tweede.

Op zaterdagochtend in de vrije training mocht Kay voor het eerst het circuit op om deze te verkennen. Al vrij snel had Kay een goed gevoel op de baan en zette uiteindelijk een zesde tijd op de klok. Begin van de middag stond Kay klaar voor de tijd training. Ook tijdens deze sessie was het gevoel op het circuit goed en na een aantal snelle rondetijden nam Kay uiteindelijk de vijfde tijd in handen. Hiermee had hij een prima uitgangspositie voor beide manches!

Toen het starthek van de eerste manche naar beneden viel zat Kay er redelijk goed bij en dook net buiten de top vijf door de eerste bocht. De Husqvarna BT-Racing rijder had gelijk een goed ritme te pakken en nam in de eerste ronde de derde plaats in de wedstrijd over. Met een hoog tempo ging Kay op jacht naar de tweede man en ook deze werd met een goede inhaalactie gepasseerd. Echter nam deze rijder hier geen genoegen mee en er ontstond een mooi gevecht tussen beide rijders waarin Kay een paar ronden later terug verwezen werd naar een derde plaats. Deze positie had Kay stevig in handen, hield hij vast tot aan de finish en werd na een constante en goede wedstrijd werd op een nette derde plaats afgevlagd.

Gemotiveerd stond de 18-jarige Boxtelaar op zondagochtend achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal reageerde hij nog iets beter op het vallen van het starthek waardoor hij rond een vijfde plaats de eerste bocht in dook. Ook ditmaal werkte hij zichzelf gelijk in de beginfase op naar een tweede plaats en ging niet veel later met hoge snelheid op jacht naar de kopman. Een aantal ronden later wist hij met een mooie inhaalactie de leiding in de wedstrijd over te nemen en zelfs een klein gaatje van zo'n twee seconde op te bouwen. Bijna de hele wedstrijd was het de rijder van het Husqvarna BT-Racing team die aan de leiding reed, wat hem op dat moment ook de dagzege zou opleveren. En ondanks dat Kay enorm sterk en constant reed moest hij in de slotfase van de wedstrijd zijn meerdere erkennen en kwam na een dijk van een wedstrijd op een tweede plaats over de finish.

Met een 3-2 in de manches eindigt Kay in het dag klassement op een tweede plaats en grijpt hij net naast de overwinning tijdens de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 250cc in Agueda, Portugal. Desondanks heeft Kay dit weekend een ijzersterke wedstrijd gereden waar we met een tevreden en positief gevoel op terugkijken. In het EMX250 bezet Kay na drie wedstrijden de tweede plaats. A.s. weekend gaat het Europees Kampioenschap alweer verder op het circuit van Arroyomolinos in Spanje.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


30-04-2023
 
 
Kay Karssemakers wordt tweede in het EMX250 in Agueda, Portugal.
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)