Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Dutch MX Season Opener in Lierop
 

 

Kay Karssemakers meer motoruren tijdens de Dutch MX Season Opener in Lierop

Kay Karssemakers van het BT Husqvarna Racing Team stond afgelopen weekend aan de start tijdens de Dutch MX Season Opener in Lierop. Helaas kwam Kay hier verre van fit aan de start na een val tijdens een training eerder die week waarbij hij een lichte rugblessure opliep. Desondanks wilde Kay toch graag rijden om zo zijn uren op de nieuwe motoren en met het team verder uit te breiden.

In de tijdtraining verkende Kay het mooie circuit van Lierop en zette uiteindelijk een achtste tijd op de klok. Later in de ochtend stond de BT-Racing Husqvarna rijder achter het starthek voor de eerste manche. Kay reageerde redelijk op het vallen van het starthek en dook net binnen de top 10 door de eerste bocht. In de beginfase werkte Kay zich op naar een achtste plaats maar helaas kwam hij later ten val en viel terug naar een twaalfde plaats. In het restende deel van de wedstrijd wist de 18-jarige Boxtelaar nog terug te komen naar een negende plaats.

In de tweede manche zat Kay er beter bij toen het starthek naar beneden viel en op een vijfde plaats begon hij aan de wedstrijd. Deze positie wist hij twee ronden vast te houden en werd toen terugverwezen naar een zevende plaats. Kay reedt een constante eerste helft van de wedstrijd maar kreeg het ook nu na mate de wedstrijd vorderde steeds zwaarder. Helaas kwam hij later ook nog even ten val waarbij hij één plaats verloor en op een achtste plaats over de finish kwam.

Met een 9-8 in de manches werd Kay achtste in het dag klassement van de Dutch MX Season Opener in Lierop. Kay is hier natuurlijk niet tevreden over maar na een winter met weinig voorbereiding door de eerdere omstandigheden wist hij dat het een moeilijke en pittige start van het seizoen ging worden. De komende weken zal Kay er samen met het team alles aan doen om op 19 maart alsnog zo voorbereid mogelijk aan de start te staan tijdens de start van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen!

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


05-03-2023
 
 
Kay Karssemakers Dutch MX Season Opener in Lierop
Foto: Huub Munsters fotografie
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)