Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Top 5 plaats voor Kay Karssemakers in de Dutch Masters 250cc in Harfsen
 

 

Top 5 plaats voor Kay Karssemakers in de Dutch Masters 250cc in Harfsen

Kay Karssemakers van het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee team is zondag tijdens de Dutch Masters of Motocross 250cc in Harfsen in de top 5 geëindigd. Karssemakers werd in beide manches vierde, waarmee hij in het dag klassement nipt langs het podium eindigde en vijfde werd.

In de tijdtraining verkende Kay het mooie circuit waar hij in het verleden regelmatig heeft gereden. De Hitachi KTM rijder had al snel zijn draai op het circuit gevonden en reed verschillende goede rondetijden op de klok. Uiteindelijk legde hij beslag op een vierde tijd, en had hij een prima uitgangspositie voor beide manches.

In eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek maar in de eerste bocht viel er een rijder voor hem waardoor hij moest uitwijken en verschillende posities verloor. Pas op een vijftiende plaats begon Kay aan de wedstrijd. De 17 - jarige Boxtelaar had gelijk een goed ritme te pakken en kwam hard naar voren. In de tweede ronde had de Hitachi KTM rijder zich al opgewerkt naar een achtste plaats en drie ronden later kwam hij als vierde door. Met een goed tempo werkte Kay een nette wedstrijd af en kwam tevreden als vierde over de finish.

Toen het starthek voor de tweede manche viel reageerde Kay iets te vroeg waardoor hij net starthek aantikte. Desondanks zat de Hitachi KTM rijder er goed bij met de start en dook op een derde plaats door de eerste bocht. Ook ditmaal reed Kay een sterke wedstrijd en was stevig in gevecht met de vierde man. Kay bleef geconcentreerd rijden en had de derde plaats stevig in handen totdat hij te maken kreeg met een achterblijver. Deze reed net voor Kay waardoor de vierde man hem voorbij kon steken. Kay bleef gefocust en stevig doorgaan want hij wist dat een derde plaats voldoende was voor het podium. Maar helaas werd de wedstrijd één ronde later afgevlagd met een rode vlag situatie en vond er geen herstart plaats. Ondanks dat de wedstrijd één ronde teruggezet moest worden, werd Kay in de tweede manche alsnog als vierde geklasseerd.

Door de uitslag van de tweede manche mist Kay nipt het podium en word met een 4-4 in de manches vijfde in het dag klassement. A.s. weekend staat het Wereld Kampioenschap MX2 in Maggiora, Italië op het programma.

 
 


01-05-2022
 
 
Top 5 plaats voor Kay Karssemakers in de Dutch Masters 250cc in Harfsen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)