Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Top 10 plaats voor Kay Karssemakers in GP MX2 in Lommel, België
 

 

Top 10 plaats voor Kay Karssemakers in GP MX2 in Lommel, België

Kay Karssemakers van het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee team heeft tijdens het Wereld Kampioenschap MX2 in het Belgische Lommel een top 10 plaats weten te behalen. In de eerste manche kreeg Kay te maken met mechanische problemen waardoor hij de manche niet kon finishen. In de tweede manche nam hij revanche, reed een sterke wedstrijd en eindigde op een tiende plaats. Met deze resultaten werd de Boxtelaar, ondanks een DNF in de eerste manche dertiende in het dag klassement.

Het beloofde een zwaar weekend in Lommel te worden. Een hele zware zandbaan en warme omstandigheden maar Kay keek er naar uit hier te mogen rijden. Op zaterdagochtend stond Kay gemotiveerd klaar voor de warm-up. Hierin verkende hij het circuit en zette een positieve dertiende tijd op de klok. Later in de tijdtraining had hij wederom een goed gevoel op het circuit en legde beslag op een vijftiende tijd.

Later op de middag stond Kay achter het starthek voor de kwalificatie race. Hierin pakte hij een goede start en begon op een tiende plaats aan de wedstrijd. Echter kwam hij gelijk in de eerste ronde ten val en verloor heel veel tijd en plaatsen. Pas op een vijfentwintigste plaats kwam Kay de eerste ronde door waardoor hij aan een inhaalwedstrijd beginnen. Kay had al vrij snel een goed ritme te pakken en wist gedurende wedstrijd plaatsen winst te boeken. Na een sterke opmars kwam hij alsnog op een dertiende plaats over de finish, waarmee hij een redelijk goede uitgangspositie had voor beide manches op zondag.

Zoals gewoonlijk begon de zondagochtend met een warm-up. Hierin verkende Kay nogmaals het zware zandcircuit, sloot deze sessie met een goed gevoel af en keek uit naar de manches. Toen het starthek van de eerste manche naar beneden viel zat Kay er heel goed bij en op een zesde plaats stuurde hij zijn Hitachi KTM door de eerste bocht. Kay kon de zesde plaats in de eerste ronde goed vasthouden maar helaas kreeg hij nog voor de tweede ronde af te rekenen met mechanische problemen. Hierdoor moest hij noodgedwongen de wedstrijd verlaten, zag een goed resultaat in rook opgaan en kwam helaas niet tot scoren.

Na de teleurstelling van de eerste manche was Kay vastbesloten om voor revanche te gaan in de tweede manche! Met de start van de tweede manche reageerde Kay wederom goed op het vallen van het starthek. Opnieuw dook hij binnen de top 10 door de eerste bocht en had gelijk een goed ritme te pakken. In de beginfase van de wedstrijd werkte Kay zich op naar een achtste plaats en wist deze positie bijna de hele wedstrijd vast te houden. De Hitachi KTM rijder bleef geconcentreerd maar desondanks kwam hij in de slotfase toch even ten val waardoor hij nog twee plaatsen verloor. Na een sterke wedstrijd kwam Kay na 30min +2ronden op een hele mooie tiende plaats over de finish.

Met een DNF-10 eindigde Kay op een dertiende plaats in het dag klassement tijdens het Wereld Kampioenschap MX2 in Lommel, België. Ondanks de mechanisch problemen in de eerste manche heeft Kay een goede tweede manche gereden en kijkt hij positief terug op een leerzaam weekend. Volgend weekend staat de volgende wedstrijd om het Brits Kampioenschap op het programma. Het WK MX2 gaat één week later verder tijdens de GP in Uddevella, Zweden.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


24-07-2022
 
 
Top 10 plaats voor Kay Karssemakers in GP MX2 in Lommel, België
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)