Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers in het WK MX2 in Kegums, Letland
 

 

Moeilijk weekend voor Kay Karssemakers in het WK MX2 in Kegums, Letland.

Kay Karssemakers van het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee kende afgelopen weekend een moeilijke Grand Prix van Letland. De 17-jarige Kay stond na zijn scaphoid fractuur in zijn hand/pols terug achter het starthek in het WK MX2 maar kon het hele weekend zijn draai op het circuit niet vinden. Met twee maal een drieëntwintigste plaats wist de Boxtelaar helaas geen punten te scoren.

Op zaterdag waren de weersomstandigheden prima en lag de baan er goed bij. Echter kon Kay in de vrije en tijdtraining zijn draai op het circuit niet vinden waardoor hij ook geen goede rondetijden op de klok wist te zetten. Met een zevenentwintigste tijd in de vrije training en een negenentwintigste tijd in de tijdtraining wist Kay dat het beter moest. In de kwalificatierace had Kay dus ook niet de ideale startplek. Maar toen het starthek viel reageerde hij goed en begon rond een twintigste plaats aan de wedstrijd. De Hitachi KTM rijder reed een constante kwalificatie en kwam op een tweeëntwintigste plaats over de finish.

Op zondag was de baan een stuk zwaarder geworden doordat het wat had geregend. In de eerste manche zat Kay er redelijk bij met de start en begon op een achttiende plaats aan de wedstrijd. In de eerste ronde leek de 17-jarige Boxtelaar gelijk een goed ritme te pakken te hebben en kwam op een twaalfde plaats door. Echter maakte hij in de tweede ronde een klein foutje wat gelijk flink werd afgestraft. Op een negentiende plaats zocht Kay na een goed ritme totdat het in de vijfde ronde opnieuw fout ging en hij ditmaal ten val kwam. Dit kostte hem wederom verschillende plaatsen en daarbij moest hij door de modder ook nog zijn bril afzetten. Eén ronde later koos hij ervoor om de goggle-lane in te gaan om een nieuwe bril te halen waardoor er opnieuw plaatsen verloren gingen. In  de slotfase van de wedstrijd wist Kay zich alsnog vanaf een achtentwintigste plaats op te werken naar een drieëntwintigste plaats. Na een bewogen manche eindigde Kay als drieëntwintigste, waarmee hij helaas net geen punten wist te pakken.

Gemotiveerd voor een betere tweede manche stond de Hitachi KTM fuelled by Milwaukee rijder later op de dag achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw reageerde Kay goed op het starthek en kon net binnen de top 20 aan de wedstrijd beginnen. Ondanks dat Kay ook in de tweede manche niet lekker in zijn ritme kwam, wist hij een iets constantere manche te rijden. De 17-jarige Boxtelaar reed lange tijd in de punten maar helaas verloor hij in de slotfase van de wedstrijd nog drie plaatsen. Hierdoor kwam hij ook in de tweede manche op een drieëntwintigste plaats over de finish kwam en eindigde hiermee opnieuw net buiten de punten.

Met een 23-23 werd Kay zevenentwintigste in het dag klassement en keerde helaas zonder punten huiswaarts. Een moeilijke wedstrijd na een blessure en weinig uren op de motor. Maar de terugkeer in de GP's is weer gemaakt en vanaf hier kan Kay weer verder gaan opbouwen. Over twee weken gaat op 7-8 mei het WK MX2 verder in Maggiore, Italie!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


24-04-2022
 
 
Moeilijk weekend voor Kay Karssemakers in het WK MX2 in Kegums, Letland.
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)