Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers in GP MX2 in Loket, Tsjechië
 

 

Moeilijk weekend voor Kay Karssemakers in GP MX2 in Loket, Tsjechië

Kay Karssemakers van het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee team heeft tijdens het Wereld Kampioenschap MX2 in Loket, Tsjechië een moeilijk weekend gekend. De 18- jarige Kay reed op zaterdag nog een prima kwalificatie waarin hij een dertiende plaats behaalde. Op zondag kon hij zijn draai niet gevonden krijgen en met een twintigste en achttiende plaats in de manches werd hij achttiende in het dag klassement.

Op zaterdag stond als eerste de vrije training op het programma, gevolgd door de tijdtraining later in de ochtend. Ondanks dat Kay in het verleden al een aantal keren op dit circuit had gereden benutte hij deze tijd om het mooie circuit te verkennen. Met een zeventiende en negentiende tijd in de trainingen maakte hij zichzelf klaar voor de kwalificatie race later op de middag.

In de kwalificatie race reageerde Kay niet helemaal goed op het vallen van het starthek maar doordat hij goed door kon rijden in de eerste bochten begon hij net binnen de top 15 aan de wedstrijd. In de beginfase werkte de Hitachi KTM rijder zich op naar een twaalfde plaats en had een goed ritme te pakken. Desondanks maakte hij halverwege de wedstrijd een klein foutje wat meteen afgestraft werd en hij één plaatsje verloor. In de slotfase herpakte Kay zich goed en in het achterwiel van de twaalfde man kwam hij tevreden als dertiende over de finish. Een prima uitgangspositie voor beide manches in een druk en vol deelnemersveld dit weekend.

Op zondagochtend verkende Kay nogmaals het circuit in de warm-up. Met een negentiende tijd wist hij dat er nog wat verbetering in zat en bereidde zich voor op beide manches van 30min +2 ronden.

In de eerste manche zat de 18- jarige Boxtelaar er niet goed bij met de start en pas rond een twintigste plaats begon Kay aan de wedstrijd. Gelijk had Kay al wat moeite om in het ritme te komen en zat niet lekker op de motor. Dat zorgde ervoor dat de opmars naar voren moeizaam verliep en er weinig plaatsen winst werden geboekt. Halverwege de wedstrijd had Kay de achttiende plaats in handen maar toen hij in de slotfase een foutje maakte werd hij wederom terugverwezen naar een twintigste plaats. Niet tevreden kwam hij dan ook na een moeilijke eerste manche als twintigste over de finish, wat hem slechts één WK punt opleverde.

De reactie op het vallen van de starthek in de tweede manche was beter en ditmaal leek Kay er goed bij de zitten met de start. Echter gooide een valpartij in de eerste bocht roet in het eten en kon Kay als een van de laatste rijders aan de wedstrijd beginnen. Ditmaal wist hij wel gelijk in het ritme te komen en reed een sterke beginfase van de wedstrijd. Kay werkte zich op van een zesendertigste naar een achttiende plaats maar kreeg het toen wederom een stuk moeilijker. Halverwege de wedstrijd maakte hij wat foutjes wat ervoor zorgde dat hij zijn ritme verloor en ook de rondetijden wat omlaag gingen. In de slotfase van de wedstrijden werden er dan ook geen plaatsen winst meer geboekt. Wel wist hij zich stand te houden op een achttiende plaats waar hij na wederom een zware wedstrijd op werd afgevlagd.

Met een 20-18 in de manches werd Kay achttiende in het dag klassement. Slechts 4 GP-punten in een voor Kay moeilijke GP. Kay was dan ook zeker niet tevreden over het weekend, maar ook deze dagen horen erbij. A.s. weekend gaat het Wereld Kampioenschap MX2 verder in Lommel, België.

 

 

Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>
Foto': Cultmoto


17-07-2022
 
 
Kay Karssemakers in GP MX2 in Loket, Tsjechië
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)