Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers viertiende GP MX2 in Teutschenthal, Duitsland
 

 

Kay Karssemakers na goede inhaalrace viertiende in GP MX2 in Teutschenthal, Duitsland

Kay Karssemakers van het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee team is afgelopen weekend tijdens het Wereld Kampioenschap MX2 in Teutschenthal, Duitsland in de Top 15 geëindigd. Na een viertiende plaats in de eerste manche, kwam hij in de eerste ronde van de tweede manche ten val. Vanaf een laatste plaats kwam Kay wederom terug naar een viertiende plaats, waarmee hij ook viertiende in het dag klassement werd.

Zaterdagochtend begon de dag met de vrije training. Hierin had Kay de tijd om het circuit te verkennen. Hij reed verschillende goede ronden op de klok waarmee hij uiteindelijk een zestiende tijd in de vrije training neerzette.  In de tijdtraining had de Hitachi KTM rijder het wat moeilijker. Het lukte Kay niet om zijn draai op het circuit te vinden en bij iedere poging tot een snelle rondetijd maakte hij iets mee waardoor een echte goede rondetijd er niet in zat. Met een achttiende tijd in de tijd training keerde hij niet tevreden terug richting het paddock om zich klaar te maken voor de kwalificatie race later op de dag.

Toen het starthek voor de kwalificatie race naar beneden viel zat de 17-jarige Kay er niet helemaal goed bij. Pas rond een twintigste plaats begon Kay aan de wedstrijd. Desondanks wist Kay zich in de eerste ronde al op te werken naar een vijftiende plaats en had gelijk een goed ritme te pakken. Gedurende wedstrijd kwam hij nog wat naar voren maar helaas maakte hij in de slotfase van de wedstrijd rijdend op een twaalfde plaats een foutje. Hierdoor kwam hij langs de baan terecht wat hem gelijk een aantal plaatsen kostte. Toch wist Kay nog op een dertiende plaats over de finish te komen en pakte hiermee een redelijke startpositie voor beide manches van morgen.

Zondagochtend stond Kay klaar voor de warm-up. Hierin verkende hij nogmaals het harde circuit. Met een goed gevoel sloot hij deze sessie af waarna hij zich kon gaan klaarmaken voor beide manches van 30min +2 ronde.

Met de start van de eerste manche reageerde Kay redelijk goed op het vallen van het starthek en rond een vijftiende plaats begon de Hitachi KTM fuelled by Milwaukee rijder aan de wedstrijd. Gedurende beginfase van de wedstrijd wist Kay enkele plaatsen winst te boeken en reed op een twaalfde plaats. Ondanks dat hij een goede wedstrijd reed moest hij later toch nog twee plaatsen prijsgeven en rijdend op een viertiende plaats ging hij de slotfase in. Hierin reed hij zijn eigen tempo en na een goede wedstrijd kwam hij als viertiende over de finish.

Later op de middag stond Kay klaar voor de tweede manche. Ditmaal zat hij er goed bij met de start en binnen de top 10 begon de Hitachi KTM rijder aan de wedstrijd. Helaas kwam Kay gelijk in de eerste ronde ten val waardoor hij vele plaatsen verloor en helemaal als laatste de wedstrijd kon hervatten. Karssemakers ging er goed voor zitten en had gelijk het ritme terug te pakken. Gedurende wedstrijd werkte Kay zich steeds verder op naar voren en halverwege de wedstrijd had Kay de viertiende plaats in handen. De 17- jarige Boxtelaar bleef een goed tempo aanhouden maar doordat het gat naar de dertiende man te groot was reed Kay gecontroleerd de wedstrijd uit en werd op een nette viertiende plaats afgevlagd.

Met een 14-14 werd Kay ook viertiende in het dag klassement. Over het algemeen een goed en leerzaam weekend met constante resultaten. A.s. weekend staat Kay aan de start tijdens het Brits Kampioenschap MX2 in Blaxhall.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


12-06-2022
 
 
Kay Karssemakers viertiende GP MX2 in Teutschenthal, Duitsland
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)