&

Kay Karssemakers GP MX2 Arroyomolinos Spanje

Kay Karssemakers twaalfde GP MX2 Arroyomolinos Spanje

Een positief weekend voor Kay Karssemakers en het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee team in het Wereld Kampioenschap MX2 in Arroyomolinos, Spanje. Na twee hele slechte starts reed de 17-jarige Boxtelaar twee sterke manches en wist viertiende en twaalfde te worden. Hiermee werd hij twaalfde in het dag klassement en scoort hiermee opnieuw ruimschoots in de Top 15 in het WK MX2!

Het beloofde opnieuw een weekend onder zeer warme omstandigheden te worden met temperaturen boven de dertig graden. Op zaterdag voelde Kay zich al snel goed op het harde en technische circuit van Arroyomolinos. Met een zestiende tijd in de vrije training en dertiende tijd in de tijdtraining maakte hij zich klaar voor de kwalificatie race later in de middag.

In de kwalificatie race zat Kay er niet helemaal goed bij met de start en net binnen de top 20 begon hij aan de wedstrijd. De Hitachi KTM rijder had wat moeite om lekker in het ritme te komen wat resulteerde in een langzame opmars. Karssemakers bleef doorgaan tot het einde en wist er toch nog een zestiende plaats uit te halen. Niet de beste uitgangspositie voor beide manches op zondag, maar hij moest het er mee doen.

In de warm-up op zondag ochtend had Kay gelijk een goed gevoel terug op de baan. Met een tiende tijd in de warm-up keek hij vol goede moed uit naar de manches.

Toen het starthek voor de eerste manche naar beneden viel zat Kay er niet goed bij met de start. Tot overmaat van ramp kwam de Hitachi KTM rijder ook nog ten val in de eerste ronde waardoor hij als aller laatste aan de wedstrijd begon. In de beginfase van de wedstrijd had Kay wat moeite om in het ritme te komen. De 17-jarige Boxtelaar zocht naar de juiste lijnen en wist zich halverwege de wedstrijd sterk te herpakken. De opmars naar voren werd gemaakt en de rondetijden werden iedere ronde verbeterd. Gedurende manche wist de Oakley-rijder zich sterk op te werken naar een dertiende plaats. In de slotfase moest hij toch nog één plaatsje toegeven en na een nette manche kwam Kay als viertiende over de finish.

Gemotiveerd stond de 17-jarige Kay later in de middag achter het starthek voor de tweede manche. Helaas werd de start van de tweede manche een kopie van de start van de eerste manche. Wederom zat Kay er niet goed bij en begon buiten de top 20 aan de wedstrijd. Echter had hij ditmaal wel gelijk een goed ritme gevonden en wist in de eerste ronde al verschillende plaatsen goed te maken om op een zestiende plaats door te komen. Gedurende wedstrijd wist Kay zich goed staande te houden en gecontroleerd werkte hij zich op naar voren. In de slotfase van de wedstrijd had Kay de twaalfde plaats in handen met de dertiende man kort in het achterwiel. Kay bleef geconcentreerd en wist de twaalfde plaats sterk vast te houden. Na een hele goede wedstrijd werd de Hitachi KTM rijder op een mooie twaalfde plaats afgevlagd.

Met een 14-12 in de manches werd Kay twaalfde in het dag klassement in het Wereld Kampioenschap MX2 in Arroyomolinos, Spanje. Ondanks slechte starts heeft Kay twee goede manches gereden, opnieuw een Top15 resultaat behaald en kan hij tevreden terug kijken op een leerzaam weekend. A.s. weekend gaat het Wereld Kampioenschap MX2 verder in Ernee tijdens de GP in Frankrijk.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers