Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers GP MX2 Riola Sardo, Sardinie
 

 

Kay Karssemakers scoort opnieuw punten in GP MX2 Riola Sardo, Sardinie

Kay Karssemakers van het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee team heeft wederom punten gescoord tijdens het Wereld Kampioenschap MX2 in Riola Sardo, Sardienie. Echter verliepen beide manches niet helemaal vlekkeloos, miste Karssemakers ritme en kwam hij meerdere malen ten val. Desondanks behaalde de 17- jarige Boxtelaar onder zware en warme weersomstandigheden een viertiende en zestiende plaats in de manches. Hiermee werd Kay zestiende in het dag klassement en scoorde opnieuw punten in het WK MX2.

Na de regen en modder van vorig weekend waren de rollen compleet omgedraaid in Riola Sardo. Een zware zandbaan en zeer warme weersomstandigheden maakte het extra moeilijk voor de rijders dit weekend. In de vrije en tijdtraining verkende Kay het mooie zand circuit in Sardienie waar hij nog niet eerder had gereden. De Hitachi KTM rijder sloot de ochtend af met een viertiende tijd in de vrije training. In de tijd training kwam Kay uit op een dertiende tijd waar na hij zich klaar maakte voor de kwalificatie race later op de middag.

In de kwalificatie race reageerde Kay goed op het vallen van het starthek maar doordat hij in de eerste bocht iets te ver naar buiten ging, begon hij rond een vijftiende plaats aan de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd werkte de Oakley-rijder zich op naar een negende plaats. Echter maakte hij een aantal ronden later een paar kleine foutjes waardoor hij wat plaatsen en zijn ritme verloor. Aan het einde van de wedstrijd herpakte Kay zich alsnog en wist zich vanaf een veertiende plaats terug op te werken naar een twaalfde plaats. Met een twaalfde plaats in de kwalificatie race had hij een prima uitgangspositie voor beide manches op zondag.

Zoals gewoonlijk begon de zondag met een warm-up waarin Kay het circuit nogmaals kon bekijken. Aan het einde van de ochtend stond Karssemakers klaar voor de eerste manche. Toen het starthek naar beneden viel reageerde Kay redelijk goed en wist net binnen de top 10 aan de wedstrijd te beginnen. In de beginfase kon de Hitachi KTM rijder het tempo redelijk volgen maar na mate de wedstrijd vorderde kreeg Kay het steeds zwaarder. Ook maakte Kay halverwege de wedstrijd een foutje en kwam even ten val. Hierdoor verloor hij een aantal plaatsen maar desondanks bleef Kay doorgaan tot het einde en wist er uiteindelijk nog een mooie viertiende plaats uit te halen.

Later op de middag stond Kay klaar voor de tweede manche. De temperaturen waren inmiddels opgelopen tot aan de dertig graden en het beloofde een zware wedstrijd van 30min +2r te worden op deze zware zandbaan. Ditmaal zat Kay er niet helemaal lekker bij met de start maar doordat hij in de eerste paar bochten goed door reed kon hij de wedstrijd opnieuw net binnen de top 10 beginnen. Helaas kwam de 17- jarige Boxtelaar gelijk in de eerste ronde ten val en werd terugverwezen naar een twintigste plaats. Dat was zeker geen ideaal begin onder deze warme weersomstandigheden. Na zijn valpartij duurde het even voordat Kay terug in het ritme kwam. Echter kwam Kay halverwege de wedstrijd rijdend op een dertiende plaats nogmaals ten val waardoor zijn opmars verstoord werd en hij wederom wat plaatsen verloor. In de slotfase van de wedstrijd wist de Hitachi KTM rijder zich toch nog wat plaatsen op te werken maar kwam na een moeilijke en zware wedstrijd op een zestiende plaats over de finish.

Met een 14-16 in de manches eindigde Kay op een zestiende plaats in het dag klassement. Een zwaar maar leerzaam weekend voor de 17-jarige Hitachi KTM fuelled by Milwaukee rijder waarin hij nog te kort kwam op dit zware circuit én deze warme weersomstandigheden in een sterk bezette GP MX2 klasse met een leeftijdsgrens t/m 23 jaar. A.s. weekend staat er een wedstrijd om het Brits Kampioenschap op de kalender waar Kay achter het starthek zal verschijnen. Met dank aan het team, sponsors en mensen om Kay heen!


Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


15-05-2022
 
 
Kay Karssemakers scoort opnieuw punten in GP MX2 Riola Sardo, Sardinie
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)