&

Kay Karssemakers GP MX2 in Uddevella, Zweden

Kay Karssemakers één Top 10 plaats in GP MX2 in Uddevella, Zweden

Kay Karssemakers van het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee team heeft tijdens het Wereld Kampioenschap MX2 in Uddevella, Zweden wederom één Top 10 plaats weten te behalen. In de eerste manche werd Karssemakers na een sterke wedstrijd tiende. In de tweede manche reed hij wederom een goede wedstrijd totdat hij halverwege de wedstrijd ziek werd, het tempo moest laten zakken en dertiende werd. Met deze resultaten werd hij ook dertiende in het dag klassement en scoorde wederom 19 GP-punten!

Het was al een aantal jaar geleden dat Kay op dit circuit had gereden waardoor hij in de vrije training rustig de tijd nam het circuit te verkennen. Met een viertiende tijd sloot hij met een positief gevoel de vrije training af. In de middag stond de tijd training op het programma. Hierin had Kay wederom een goed gevoel op het circuit en zette meerdere goede rondetijden op de klok. Uiteindelijk kwam hij uit op een elde tijd waarmee hij een prima uitgangspositie voor de kwalificatie race had.

Met de start van de kwalificatie race zat Kay er niet helemaal goed bij en net binnen de top 15 kon hij aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde wist de Hitachi KTM rijder gelijk meerdere plaatsen winst te boeken en kwam op een twaalfde plaats door. Echter verstoorde een valpartij in de tweede ronde zijn opmars en werd hij terugverwezen naar een twintigste plaats. Na deze valpartij herpakte Kay zich goed en wist zich sterk terug naar voren te knokken. Met een goed ritme en constante rondetijden werkte Kay zich helemaal op naar een elfde plaats en wist dit ondanks druk van de twaalfde man vast te houden tot over de finish! Een prima uitgangspositie voor beide manches op zondag.

In de warm-up op zondagochtend voelde Kay zich wederom goed op het harde circuit van Uddevella. Met een elfde tijd in de warm-up sloot hij deze sessie met een goed gevoel af en keek uit naar de wedstrijden.

Met de start van de eerste manche zat Kay er niet goed bij doordat hij op het startveld wat uit balans raakte. Net binnen de top 15 begon de Hitachi KTM rijder aan de wedstrijd en had gelijk een goed ritme te pakken. In de beginfase van de wedstrijd wist Kay zich op te werken naar een twaalfde plaats. Met een goed tempo reed Kay een sterke wedstrijd en had inmiddels de tiende plaats in handen. In de slotfase ontstond er een mooi gevecht met de elfde man maar Kay bleef geconcentreerd rijden, hield vol en kwam na 30min +2 ronde op een hele mooie tiende plaats over de finish.

In de tweede manche zat Kay er wederom niet helemaal lekker bij met de start. Maar doordat hij een goede eerste ronde wist te rijden kwam hij al op een tiende plaats de eerste ronde door. Ook in de tweede manche had de 18-jarige Boxtelaar gelijk een goed ritme te pakken en hielt lang stand op een tiende plaats. Halverwege de wedstrijd moest hij toch één plaatsje toegeven maar bleef sterk en geconcentreerd rijden op een elfde plaats. Helaas werd Kay na zo'n 15min wedstrijd ziek waardoor hij het tempo flink moest laten zakken. Hierdoor verloor Kay een aantal plaatsen en wist op karakter de tweede manche op een dertiende plaats te finishen.

Met een 10-13 in de manches eindigde Kay ook op een dertiende plaats in het dag klassement. Wederom een hele mooie top10 manche resultaat en een positieve wedstrijd om op terug te kijken. A.s. weekend gaat het Wereld Kampioenschap MX2 verder in Hyvinkaa tijdens de GP in Finland

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>

07-08-2022

Kay Karssemakers scoort opnieuw één Top 10 plaats in GP MX2 in Uddevella, Zweden