Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers GP MX2 Hyvinkaa, Finland
 

 

Gemengde gevoelens voor Kay Karssemakers in GP MX2 in Hyvinkaa, Finland

Kay Karssemakers van het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee team heeft een gemengd weekend achter de rug tijdens het Wereld Kampioenschap MX2 in Hyvinkaa, Finland. In de kwalificatierace op zaterdag krijg hij rijdend op een tiende plaats af te rekenen met mechanische problemen waardoor hij de finish niet haalde en een mindere uitgangspositie had voor beide manches op zondag. In de eerste manche legde Kay na een goede wedstrijd beslag op een elfde plaats. Helaas kwam Kay in de tweede manche meerdere malen ten val waarbij de motor schade opliep en hij vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten. Met deze resultaten werd de Hitachi KTM rijder viertiende in het dag klassement.

Vanuit Zweden werd er doorgereisd naar Finland waar dit weekend de Grand Prix op het circuit van Hyvinkaa verreden werd. Een zanderig circuit waar Kay 8 jaar geleden éénmaal eerder had gereden tijdens de EMX65 finale. De vrije training gebruikte Kay dan ook om het mooie circuit te verkennen en had al vrij snel een goed gevoel op de baan. Met een goede negende tijd sloot hij de vrije training af. Begin van de middag begon Kay aan de tijdtraining. Ook ditmaal had hij al snel een goed gevoel op de baan en zette meerdere goede rondetijden op de klok. De Hitachi KTM rijder wist zelfs zijn tijd van de vrije training te verbeteren en kwam uiteindelijk uit op een mooie twaalfde tijd. Hiermee had hij een goede uitgangspositie voor de kwalificatie race later op de dag.

Met de start van de kwalificatie race zat Kay er goed bij en rond een vijfde plaats dook hij door de eerste bocht. In de beginfase van de wedstrijd had Kay gelijk een goed ritme te pakken en wist enkele ronden de vijfde plaats vast te houden. Na mate de wedstrijd vorderde moest hij hier en daar toch een plaatsje toegeven en halverwege had hij de zevende plaats in handen. Deze bleef hij sterk vasthouden totdat hij later in de wedstrijd een klein foutje maakte en terugverwezen werd naar een elfde plaats. In de slotfase wist de Hitachi KTM rijder nog één plaats winst te boeken en leek op een tiende plaats de wedstrijd te finishen. Echter kreeg hij met nog een halve ronde te gaan af te rekenen met mechanische problemen waardoor hij helaas de finish niet haalde. Hierdoor werd Kay achttiende in de uitslag van de kwalificatie race. Desondanks kijkt Kay vol goede moed én gemotiveerd uit naar beide manches op zondag!

In de warm-up op zondag had Kay gelijk weer een goed gevoel op het circuit en met een nette achtste tijd sloot hij deze sessie af. Gemotiveerd maakte hij zich klaar voor de eerste manche! Toen het starthek voor de eerste manche naar beneden viel reageerde Kay goed. Maar doordat hij wat verder aan de buitenkant van het hek stond zat hij er niet helemaal lekker bij in de eerste bocht. Op een zeventiende plaats begon de Hitachi KTM rijder aan de wedstrijd en had gelijk een goed ritme te pakken. In de eerste ronde wist Kay al verschillende rijders te passeren en kwam op een dertiende plaats door. Kay ging op jacht naar de rijders voor hem en halverwege de wedstrijd had hij zichzelf nog verder opgewerkt naar een tiende plaats. Helaas maakte Kay daarna een foutje waardoor hij één plaatje en zijn ritme verloor. Dit kostte hem veel tijd waardoor hij de aansluiting met de tiende man verloor en inmiddels ook druk kreeg van de twaalfde en dertiende man. In de slotfase wist de Kay zich toch weer te herpakken en reed het gat naar de tiende man weer dicht. Echter was de wedstrijd te kort om nog een aanval in te zetten. Wel wist hij de twaalfde en dertiende man achter zich te houden en op een nette elfde plaats over de finish te komen!

In de tweede manche kwam Kay helaas met de start ten val waardoor hij pas als allerlaatste aan de wedstrijd kon beginnen. Tot overmaat van ramp kwam hij in de tweede ronde in aanraking met een andere rijder waardoor hij opnieuw ten val kwam. Toch probeerde Kay nog terug naar voren te komen maar doordat zijn motor bij de val zo beschadigd was kwam hij een paar ronden later nogmaals ten val waardoor hij de wedstrijd niet kon hervatten en vroegtijdig moest verlaten.

Met een 11-DNF werd Kay viertiende in het dag klassement. Toch wat teleurgesteld, pech en valpartijen dit weekend. Desondanks was het rijden niet slecht en was de snelheid er op momenten zeker aanwezig. A.s. weekend krijgt Kay alweer nieuwe kansen, dan gaat het Wereld Kampioenschap MX2 verder in St Jean d'Angely tijdens de GP in Frankrijk

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


14-08-2022
 
 
Kay Karssemakers GP MX2 Hyvinkaa, Finland
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)