Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Brits Kampioenschap MX2 in Canada Heights
 

 

Podiumplaats voor Kay Karssemakers in het Brits Kampioenschap MX2 in Canada Heights

Kay Karssemakers van het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee team is afgelopen weekend tijdens het Brits Kampioenschap MX2 in Canada Heights op het podium geëindigd. De 17- jarige Boxtelaar pakte in zowel de eerste als in de tweede manche een derde plaats. In het dag klassement leverde hem dat ook een derde plaats op, en stond hij opnieuw op het podium!

Een onbekend en nieuw circuit voor Kay maar desondanks keek hij er naar uit om hier te rijden. In de tijdtraining verkende Kay het mooie circuit en had al snel een goed gevoel op de baan. Na verschillende goede ronden kwam hij uit op een nette vierde tijd. Hiermee had hij een goede uitgangspositie voor beide manches!

Met de start van de eerste manche zat Kay er niet goed bij en begon buiten de top 10 aan de wedstrijd. Gedurende beginfase van de wedstrijd werkte hij zich op naar een derde plaats. Met goede rondetijden bouwde Kay een mooie voorsprong op naar de vierde man. Inmiddels was het gat naar de tweede man te groot waardoor Kay zijn eigen wedstrijd reed en op een sterke derde plaats over de finish kwam. 

In de tweede manche reageerde Kay beter op het vallen van het starthek en ditmaal dook hij op een derde plaats door de eerste bocht. De Hitachi KTM rijder had gelijk een goed ritme te pakken en reed een constante wedstrijd. Ondanks dat Kay later in de wedstrijd wat ritme verloor en het hem niet lukte om de twee kopmannen te volgen bleef hij geconcentreerd zijn eigen wedstrijd rijden. De Oakley rijder had wederom een ruime voorsprong op de vierde man en werd ook in de tweede manche op een mooie derde plaats afgevlagd.

Met een 3-3 werd Kay ook derde in het dag klassement en pakte hiermee opnieuw een podiumplaats in het Brits Kampioenschap MX2. Een goede wedstrijd en tevreden over het rijden! A.s. weekend zal Kay van start gaan tijdens de GP van Spanje, waar het Wereld Kampioenschap MX2 verder gaat op het circuit van Arroyomolinos.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


 
22-05-2022
 
 
Brits Kampioenschap MX2 in Canada Heights
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)