&

Kay Karssemakers pakt eerste podium in het Europees Kampioenschap 125cc in Maggiora, Italie

Kay Karssemakers van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Italiaanse Maggiora zijn allereerste podium in de EMX125 klasse binnen weten te halen. Karssemakers moest er hard voor rijden maar vocht in beide manches tot aan de finishvlag en had aan een derde en een vijfde plaats in de manches voldoende om als derde mee te mogen naar het podium.

Het circuit van Maggiora heeft een harde ondergrond en is met haar hoogteverschillen en de verre schansen zeer technisch. Kay had zijn draai al snel gevonden op het circuit en voelde zich goed thuis op de Husqvarna TC125. Hij zette in zijn groep een derde tijd op de klok en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in de beide manches. Nadat Kay in de eerste manche op een zevende plaats uit de eerste ronde kwam, begon hij aan een opmars naar voren. Met snelle rondetijden werkte hij zich op naar een vierde plaats maar opdat moment hadden de koplopers al een gat weten te slaan. Door een valpartij van de tweede man in de wedstrijd, schoof Kay in de slotfase nog een positie op en kwam op een mooie derde plaats over de finish.

In de tweede manche spande het erom of hij op het podium zou eindigen of niet. Hij kwam op een vijfde plaats uit de eerste ronde maar door een valpartij werd hij teruggeslagen naar een achtste plaats. Karssemakers had even nodig om weer in zijn ritme te komen maar wist vervolgens verschillende rijders te passeren en kreeg de vijfde plaats in handen. Dit was voldoende om op het podium te eindigen maar omdat ook de zesde man een kans zag om op het podium te eindigen hield hij Kay de rest van de manche onder druk. Kay trok echter aan het kortste eind en werd op een vijfde plaats afgevlagd, waarmee hij netjes derde werd in de daguitslag!

Commentaar Kay Karssemakers: ''Voor mij is dit mijn eerste podium in de EMX125 klasse en daar ben ik echt blij mee. Het was een hele moeilijke baan maar wel super mooi om op te rijden en ik heb plezier gehad. In de eerste manche pakte ik een mindere start en moest ik vanaf een twintigste plaats terug naar voren komen. Ik wist nog derde te worden en hield hiermee mijn kansen op het podium open. In de tweede manche had ik een veel betere start en dat maakte het makkelijker. Wel kwam ik even een keer ten val en viel ik terug naar een achtste plaats. Ik heb tot het einde gevochten en ik wist vijfde te worden, wat genoeg was voor het podium. Alles loopt heel goed met het team maar ook op Papendal. Ik ben fit en het rijden gaat goed. Binnen het team willen we allemaal hetzelfde en zo bereiken we onze doelen.''

In de tussenstand om het EMX125 Kampioenschap bezet hij nu de derde plaats en staat slechts 4 punten achter op de tweede man. De volgende wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap wordt op 22 augustus verreden in Finland.

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers