Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers in Magescq
 

 

Kay Karssemakers wint het Frans Kampioenschap 125cc in Magescq.

Kay Karssemakers van het MJC Yamaha Europe Official EMX125 team heeft afgelopen weekend het Frans Kampioenschap 125cc in Magescq weten te winnen. De 16- jarige Karssemakers reed een sterke eerste manche waarin hij zichzelf van een vijfde plaats wist op te werken naar een tweede positie. In de tweede manche reed Kay sterk aan de leiding totdat hij in aanraking kwam met een achterblijver en terugviel naar een tweede plaats. Met deze resultaten pakt de MJC Yamaha Europe rijder de overwinning in Magescq en is hiermee de eerste leider in het Frans Kampioenschap 125cc!

Op zaterdag werd de vrije training en kwalificatie afgewerkt op het zandcircuit in het zuiden van Frankrijk. Er was een grote opkomst waardoor er in twee groepen gekwalificeerd werd. Onder warme omstandigheden verkende Kay het circuit en zette in de laatste ronde van de vrije training nog een tweede tijd op de klok. In de tijdtraining wilde Kay gelijk in de eerste ronde een tijd neer zetten, dit omdat het circuit iedere ronde zwaarder werd. Echter ging het aan het einde van de eerste ronde mis en Kay kwam ten val. Hierna had hij even wat tijd nodig om weer lekker in het ritme te komen. In de voorlaatste ronde van de tijdtraining lukte het de Yamaha-rijder toch nog om een vrije ronde te rijden, maar doordat de baan inmiddels veel zwaarder was geworden kon hij niet aan de tijd van de leiders komen en kwam hij uiteindelijk uit op een vierde tijd. Hiermee kwalificeerde Kay zich als achtste voor de wedstrijd!

Op zondag stonden er twee manches op het programma. De baan was inmiddels nog zwaarder geworden en gemotiveerd stond de MJC-Yamaha Europe rijder klaar voor de eerste manche. Toen het starthek naar beneden viel reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en binnen de top 5 dook hij door de eerste bocht. Gedurende beginfase van de wedstrijd werkte hij zich op naar een derde plaats en zocht naar de aansluiting bij de leiders. Halverwege de wedstrijd zat de Boxtelaar in het achterwiel van de tweede man totdat hij een klein foutje maakte. Hierdoor verloor hij wat ritme én de aansluiting met de tweede man. Na twee ronden had Kay het ritme terug gevonden en kreeg opnieuw zicht op de tweede man. Doordat de tweede man in de slotfase een foutje maakte, kon Kay hiervan profiteren en nam in de voorlaatste ronde van de wedstrijd de tweede plaats over. Na een sterk gereden wedstrijd kwam hij als tweede over de finish!

Na een sterke eerste manche stond Kay later op de dag achter het starthek voor de tweede manche! Wederom zat Kay er redelijk goed bij toen het starthek viel en op een zesde plaats begon hij aan de wedstrijd. De MJC-rijder wist zich in de eerste ronde gelijk op te werken naar een derde plaats met zicht op de koplopers. Sterk rijdend wist Kay één ronde later de tweede plaats over te nemen en ging op jacht naar de kopman. Het gat van zo'n 3sec werd gedicht en in de vierde ronde nam hij met een mooie inhaalactie de leiding in de wedstrijd over. Echter was de strijd nog niet gestreden want de tweede man gaf zich niet zomaar gewonnen. Twee ronden later had Kay zich toch zo'n 4sec los gereden van de tweede man, totdat hij zelf een foutje maakte en ten val kwam. Hierdoor verloor hij de leiding, maar kon de schade beperken door op een tweede plaats de wedstrijd te hervatten. Kay zette alles op alles en kwam wederom terug in het achterwiel van de leider. Opnieuw nam Kay de leiding in de wedstrijd over en wist een voorsprong van zo'n 5sec op te bouwen. Echter kwam Kay in de slotfase van de wedstrijd in aanraking met een gevallen achterblijver. Hierdoor kwam Kay zelf ook ten val en verloor wederom de leiding. In de laatste twee ronden nam Kay geen onnodige risico's en wist de wedstrijd op een veilige tweede plaats af te sluiten.

Met een 2-2 pakt Kay winst in Magescq en begint als leider in het Frans Kampioenschap 125cc! Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Castelnau de Levis, ook daar zal de MJC Yamaha Europe Official rijder aan de start verschijnen om de rode plaat te verdedigen!


Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


02-08-2020
 
 
Kay Karssemakers wint het Frans Kampioenschap 125cc in Magescq
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)