Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers Dutch International 125cc in Arnhem
 

 

Kay Karssemakers positieve terugkeer in Dutch International 125cc in Arnhem

Kay Karssemakers van het MJC Yamaha Europe Official team is afgelopen zondag 26 juli tijdens de Dutch International 125cc in Arnhem in de Top 5 geƫindigd. Voor Karssemakers was dit zijn eerste wedstrijd na 10 maanden; de winter, zijn blessure en Covid-19. In een sterk EK deelnemersveld werd Kay in de eerste manche na een slechte start keurig vierde. In de tweede manche vocht de Kay mee voor de overwinning totdat hij ten val kwam en genoegen moest nemen met een vijfde plaats. In het dag klassement leverde dit de Yamaha-rijder ook een vijfde plaats op, hiermee was hij tevens de beste Nederlander.

Na een lange tijd stond Kay op zondagochtend klaar voor de tijdtraining. Vooraf wist Kay niet wat hij ervan moest verwachten en met verschillende snelle EK rijders in het deelnemersveld kon het nog wel eens spannend gaan worden! In de tijdtraining nam Kay rustig de tijd om de baan te verkennen en met een achtste tijd had hij een redelijke startpositie voor beide manches.

In de eerste manche zat Kay er niet goed bij met de start en pas op een veertiende plaats begon de Boxtelaar aan de wedstrijd. Al snel had Kay een aantal rijders gepasseerd en kwam op een achtste plaats de eerste ronde door. Gedurende manche werkte hij zich steeds verder op en halverwege de manche had hij de vierde plaats in handen. Het gat naar de derde manche bedrog zo'n 16sec. De MJC Yamaha rijder zette alles op alles en met hele constante rondetijden die even snel waren als de koploper wist hij het gat naar de derde man iedere ronde te verkleinen. Helaas was de wedstrijd net te kort om echt in het achterwiel van de derde man te komen. Na een sterk gereden wedstrijd kwam Kay als vierde over de finish!

Gemotiveerd stond Kay later die dag achter het starthek voor de tweede manche! Ditmaal zat hij er veel beter bij met de start en op een vijfde plaats begon hij aan de wedstrijd. Kay had gelijk een fijn ritme te pakken en nam in de eerste ronde de derde plaats over. In de beginfase van de wedstrijd was Kay in sterk gevecht om zijn derde plaats te verdedigen. Daardoor werden er hele snelle rondetijden gereden en werd het gat van zo'n vier seconde naar de kopman gedicht. Er ontstond een mooi gevecht om de leiding maar helaas kwam het voor Kay niet tot een aanval. Hij kwam rijdend op een derde plaats in aanraking met een andere rijder en kwam ten val. Dit koste veel tijd waardoor hij de aansluiting met de koplopers verloor. Enigszins teleurgesteld kwam Kay als vijfde over de finish.

Met een 4-5 in de manches werd Kay vijfde in het dag klassement. Ondanks dat Kay niet tevreden is over het resultaat, was het rijden wel goed en kijken wij positief terug op deze wedstrijd. Hij heeft laten zien dat de snelheid er zeker is, en dat er met een goede start heel veel mogelijk is! Volgend weekend zal Kay achter het starthek staan voor de eerste wedstrijd om het Frans Kampioenschap 125cc!

 

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


26-07-2020
 
 
Kay Karssemakers Dutch International 125cc in Arnhem
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)