Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Kay Karssemakers ONK 125cc Westerbork
 

 

Manchezege en tegenslag voor Kay Karssemakers op ONK 125cc Westerbork

De 15- jarige Kay Karssemakers uit Boxtel heeft afgelopen weekend tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap succes en tegenslag gekend. In de eerste manche reed Kay met een voorsprong van 18 sec aan de leiding tot dat hij in de laatste ronde van de wedstrijd te maken kreeg met mechanische problemen en de finish niet haalde. Later op de middag nam Kay revanche en na een sterke wedstrijd won hij de tweede manche.

In de tijdtraining liet Kay al gelijk zien dat hij zich goed thuis voelde op het mooie zandcircuit van Westerbork. Kay zette meerdere malen een snelle tijd op de klok en nam uiteindelijk de tweede tijd in handen. Het verschil met de pole position was minimaal waardoor Kay met een goed gevoel uitkeek naar de manches!

In de eerste manche reageerde Kay redelijk goed op het vallen van het starthek en dook op een vijfde plaats door de eerste bocht. Echter maakte hij een klein foutje waardoor hij twee plaats terug werd verwezen en op een zevende plaats aan de wedstrijd begon. Kay zette gelijk de aanval in op de rijders voor hem en wist zich binnen no-time op te werken naar een derde plaats. Na een aantal ronden maakte de kopman een foutje waar Kay van profiteerde en doorschoof naar een tweede plaats. Nog geen ronde later zette hij de aanval in op de leider in de wedstrijd en met succes nam hij halverwege de wedstrijd de leiding in handen. Met een hoog tempo reed Kay weg bij de concurrentie en had een voorsprong van zo'n achttien seconde opgebouwd. Echter kreeg Kay een enorme tegenslag te verwerken toen hij in de laatste ronde af te rekenen kreeg met mechanische problemen en hierdoor de finish niet haalde. 

Klaar voor revanche stond Kay later op de middag achter het starthek voor de tweede manche! Opnieuw reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en begon op een vierde plaats aan de wedstrijd. Kay liet er geen gras over groeien en nam binnen één ronde wedstrijd de leiding in handen. De 15- jarige Oakley rijder had het tempo flink hoog liggen en reed met de snelste rondetijd van de wedstrijd weg bij zijn achtervolgers. Ronde na ronde wist hij een mooie voorsprong op te bouwen en na een ijzersterke en constante wedstrijd kwam hij als winnaar over de finish!


Met een DNF-1 in de manches eindigde Kay op een zestiende plaats in het dag klassement. Een wedstrijd waarin succes en tegenslag wel erg dicht bij elkaar lagen! Omdat wij dit weekend maar één motor ter beschikking hadden en deze na het uitvallen in de eerste manche niet gerepareerd kon worden mocht Kay in de tweede manche op de reserve motor van Kjeld Stuurman rijden zodat hij toch de nodige punten kon pakken. Wij willen Eric Stuurman enorm bedanken voor het lenen van de motor!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers
meer motocross nieuws >>>>


22-09-2019
 
 
Manchezege en tegenslag voor Kay Karssemakers op ONK 125cc Westerbork
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)