&

Stef Karssemakers EK Duitsland

Stef Karssemakers in de top 15 op het EK in Duitsland

Dit weekend (Za12&Zo13–05-2012)werd de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap in Duitsland verreden. Op vrijdag kwamen we aan in Culitzsch, op zaterdag reed Stef een achtste tijd in de vrije training, in de pre-kwalificatie werd hij achttiende en in de kwalificatieheat nam hij een redelijke start en wist zijn KTM naar een dertiende plaats te sturen. Op zondag reedt Stef twee redelijke manches en kwam als viertiende en twaalfde over de finish. Met 16 EK-Punten werd hij viertiende in het dag klassement

Vrijdag:

Donderdagavond vertrokken we richting Duitsland, na ruim 6,5u kwamen we aan op het circuit van Culitzch! Met ruim 32graden lag de baan er zeer mooi bij, de motors werden gekeurd en het weekend kon voor ons beginnen!

Zaterdag:
Free Practice: Rustig begon Stef aan de training om de eerste paar ronden goed de baan te verkennen. In de vierde ronde zette hij wat aan waardoor hij een zeer snelle tijd op de klok zette die tot nu toe goed was voor een zesde tijd. één ronde later verbeterde hij opnieuw zijn tijd en stootte zelfs even door naar een vijfde tijd. De overige drie ronden waren niet sneller, andere rijders verbeterde nog wel hun tijd en hierdoor zakte Stef terug naar een achtste tijd. Het rijden ging opzicht niet verkeerd voor de eerste keer op deze baan. Met een achtste tijd maken we ons klaar voor de pre-kwalificatie.
Pre-Qualifying Practice: De baan was droger geworden en de snelheid lag duidelijk hoger bij alle rijders. Stef reed opzicht geen verkeerde training, zijn tijd was acht seconde sneller als in de eerste vrije training, met een snelste tijd van 1.45sec nam hij de zestiende tijd in handen, niet helemaal tevreden over de tijd, maar alle tijden van het deelnemersveld lagen tussen de 1.39 en 1.49sec.
Qualifying Race: De start van Stef was redelijk, rond een plaatsje over acht begon hij aan de kwalificatie. Gelijk werden er de eerste ronde wat plaatsen verloren en Stef kwam op een vijftiende plaats door. Gedurende manche wist hij nog twee plaatsen winst te boeken en kwam op een dertiende plaats over de finish.

Zondag:
Warm-up Qualified Riders: De 11-jarige rijder maakte zich klaar voor de warming-up. De tijden van gister waren nog sneller vandaag, ook Stef wist zijn eigen tijd te verbeteren en reed netjes zijn ronden. Redelijk tevreden kwam hij van de motor af!
1 Race: Als dertiende rijder mocht hij oprijden naar het starthek, een redelijk goed plaatsje en ook de reactie van Stef was goed. Echter liet hij zich in de eerste bocht te gemakkelijk voorbij gaan en kwam de eerste ronde op een zestiende plaats door. Stef zette flink aan en wist nog twee plaatsen winst te boeken en kwam na een constante manche op een viertiende plaats over de finish. 7 EK punten erbij dus!

2 Race: Opnieuw was de reactie goed, en op een vierde plaats ging hij door de eerste bocht, op de bult verloor hij een aantal plaatsen en begon rond een plaatsje of tien aan de wedstrijd. Gedurende manche reed hij een constante en nette wedstrijd en kwam op een twaalfde plaats over de finish, zo nog eens 9 EK Punten!

Met een viertiende en twaalfde plaats in de manches word Stef viertiende in het dag klassement. Een mooi weekend gehad in Culitzsch, netjes gereden alleen moet dit feller! In het Europees Kampioenschap stijgt hij naar een zestiende plaats. 2 & 3 juni gaat het Europees Kampioenschap verder in Halle, Nederland! Maar eerst a.s. Zaterdag MON Oirschot en zondag NK Borculo!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers