&

Kay in Prinsenbeek & winst in Oirschot!

Tweede plaats voor Kay in Prinsenbeek & winst in Oirschot!

Opnieuw was er een weekend met twee wedstrijden op het programma. Zaterdag 6 oktober reedt Kay de wbmc in Prinsenbeek waar hij na een redelijke wedstrijd als derde en tweede over de finish kwam. Een dag later reedt hij de vijfde Open Clubwedstrijd in Oirschot waar hij in zijn klasse beide manches als winnaar werd afgevlagd.

Op zaterdag reden we in Prinsenbeek. In de training was de baan best nat van de regen van de afgelopen dagen. De kleine rijder ging netjes rond en kwam tevreden van de motor. Met de start van de eerste manche zat Kay er goed bij in de eerste bocht en kon als tweede rijder aan de manche beginnen. Niet veel later moest hij wat plaatsen prijsgeven en kwam op een vijfde plaats te rijden. Rijdend op de vijfde plaats kwam hij één keer ten val en moest genoegen nemen met een achtste plaats, derde van de 65cc kleine wielen. In de tweede manche zat Kay er opnieuw netjes bij en kwam de eerste ronde op een derde plaats door. Het rijden ging niet zoals we van hem gewend waren en op een vijfde plaats kwam hij over de finish, dit keer tweede van de 65cc kleine wielen.

In het dag klassement eindigde Kay met een derde en tweede plaats in de manches tweede van de 65cc kleine wielen.

Een dag later was er een mooi deelnemersveld in Oirschot gekomen en in de training reed Kay zeer netjes rond. Kay nam de goede lijnen en kwam tevreden van de motor. Met de start van de eerste manche ging hij als derde rijder door de eerste bocht en reedt vervolgens goed door in de eerste ronde en kwam als vierde langs start/finish van de 65cc groot & klein door elkaar. Na mate de manche moest hij een aantal grote wielen rijders laten passeren maar bleef sterk in gevecht met de andere grote wielen rijders. Tevreden kwam hij als achtste over de finish, eerste van de 65cc kleine wielen! De start van de tweede manche was opnieuw goed en als vierde rijder kwam Kay de eerste ronde langs start/finish. Gedurende manche bleef Kay sterk rijden maar op een motor met een stuur van 74cm is toch wat lastig als je normaal met een stuur van 64cm rijd. Ondanks dat reed hij een sterke manche en kwam als negende over de finish. Eerste van de 65cc kleine wielen!

Met twee keer een eerste plaats van de 65cc kleine wielen Wint Kay vandaag in Oirschot. Opnieuw een goed weekend gehad en beide dagen weer veel geleerd!

Bron : MX Karssemakers
Auteur:A Karssemakers