Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Senioren softbal Catch DS1 - Ducks DS1
 

 

Senioren softbal Ducks goed verdedigend werktuit bij Catch

Op zondag 12 juli reisden de dames van Ducks af naar het zonnige Wassenaar. Ze speelden vandaag een oefenwedstrijd tegen het Haagse Catch. Valery van der Steen wist vandaag als startend werper de dames van Catch goed kort te houden.

Zij hadden dan ook een volledige line-up nodig om grip te krijgen op de bal. Echter vanaf de derde inning kwamen de dames van Catch goed op dreef en werden mooie, verre honkslagen geslagen. Doordat de veldkwaliteit wat te wensen overliet, moesten de dames van Ducks enigszins opnieuw leren inschatten. De eindstand van de eerste wedstrijd werd dan ook al bepaald na afloop van de vijfde inning door middel van de mercy rule: 10-0. Na enige tijd was de nieuwe situatie bekend en konden de dames vol vertrouwen aan de tweede wedstrijd beginnen. Debuterend pitcher Pien Toemen liet zien dat zij ├ęcht thuis hoort in de eerste klasse. Deze jonge speelster wist gedurende de eerste twee innings de score op 0-0 te houden. In de derde inning kreeg zij een aantal mooie honkslagen tegen waardoor de tussenstand op 0-3 stond. Echter wisten de dames van Ducks nu ook met regelmaat de honken te bereiken.

In de vijfde inning wist Nadia Verbeten dan ook het eerste punt te scoren door goed loopwerk. In de zesde inning nam na de eerste nul Inge van Geel het pitchen over. Zij startte erg sterk door de eerste slagvrouw aan de kant te zetten met drie slag. Echter waren de dames van Catch ook goed op dreef en wist zij een homerun te slaan waardoor drie punten gescoord werden. Ondanks goed verdedigend werk wisten de dames van Ducks het tij vandaag nog niet te keren waardoor de wedstrijd na 7 innings spelen eindigde met een stand van 7-2.
Beste slagvrouw van vandaag was Nadia Verbeten met een slaggemiddelde van 0.600.

Op zondag 9 Augustus staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. De dames spelen deze dag opnieuw thuis tegen HCAW Zuidvogels om 11 en 1 uur.


Bron: JRC Ducks
Auteur :Rianne Boer
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


12-07-2020
 
 
Senioren softbal Catch DS1 - Ducks DS1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)