Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Honkbal Aspiranten Kickers AH1 - JRC Ducks AH1
 

 

Aspiranten honkbal Ducks boeken dubbele overwinning op Kickers

De bijzonderheid van deze dag is dat we een dubbel wedstrijd op het programma hebben staan. I.v.m. de corona maatregelen en de richtlijnen van onze bond, de KNBSB. Hebben we de uit en de thuis wedstrijd op 1 datum gepland op het sportcomplex van Ducks.

De tribune was goed gevuld met trouwe supporters, de zon kwam door, de tegenstanders de Kickers uit Waalwijk waren warm gedraaid. Zo kon de wedstrijd beginnen om 10 uur. De thuisspelende ploeg (Kickers) begonnen in het veld. De eerste bal van de wedstrijd werd gegooid en onze slagman sloeg de bal hoog de lucht in. Vol trots werd de bal gevangen door de korte stop van de Kickers. De eerste nul was een feit.

De volgende slagmensen van Ducks sloegen niet hoog maar strak door het midden. De tweede honkman kreeg veel ballen te verwerken en de bal was steeds te laat bij het eerste honk. De honklopers waren "save". De honken liepen vol het ene na het andere honk werd gestolen inclusief slidings. Na de zevende slagman was het wisselen van veld. Ducks begon aan het veldwerk. De eerste bal die werd gegooid door onze werpster werd omhoog geslagen. De bal werd gevangen door onze tweede honkman. De nummers twee en drie van de slaglijst van de Kickers kwamen aan slag en gingen uit door een samenwerkingsactie van pitcher en eerste honk en een vangbal van de korte stop. Vol trots komt het team door de eerste inning, 3 nullen kort achter elkaar en onze pitcher had maar 12 ballen gegooid.

In de tweede inning maakte Ducks goed gebruik van de lekkere ballen die gegooid werden door de werpster van de Kickers. Meerdere honkslagen werden geslagen met de twee hoogte punten van Tren en Jens. Tren sloeg een driehonkslag en Jens een homerun, de Dug-out liep leeg om deze gebeurtenis met elkaar te vieren. Vervolgens konden wij het veld in om de voorsprong te verdedigen. Al gauw kwamen we er achter dat de Kickers ook hard konden slaan. De bal ging naar het rechtsveld en schoot onder de handschoen door van de rechtsvelder. De loper maakte hier gebruik van en liep door naar de thuisplaat, ook voor Kickers een homerun. Het herpakken was niet moeilijk de sfeer zat er goed in en de gedrevenheid van het team maakte Ducks nog sterker. De eerste nul werd gemaakt door onze tweede honkman door het goed inschatten van de geslagen bal en de loper. De loper werd getikt en was uit. De volgende nullen vielen door twee keer drie slag. De eerste wedstrijd eindigde in een winst voor Ducks met een score van 2-8 op het score formulier.

De tweede wedstrijd begon 15 minuten na het eindigen van de eerste wedstrijd.

De opstelling van Ducks wijzigde maar de motivatie niet. Ducks speelde in de tweede wedstrijd thuis en begon in het veld. De werper van Ducks zat lekker in zijn vel en gooide in de eerste inning drie keer drie slag. De slagbeurt van Ducks was lang, alle 12 spelers zijn aan slag gekomen. De pitcher van Kickers had moeite met de controle van zijn ballen en gooide vaak vier wijd. Op het moment dat de lopers van Ducks op de honken kwamen werd er gestolen en natuurlijk een sliding op het volgende honk. Na de twaalfde slagman was het wisselen van veld. Ducks ging in de tweede inning verder met het verdedigen van de voorsprong. De tweede slagman van de Kickers sloeg de bal hoog richting de fout lijn. Onze derde honkvrouw en onze pitcher deden beide een uiterste poging om de bal te vangen. Samen kwamen ze met elkaar in botsing, de plotselinge stilte (door de botsing) bij het publiek werd opgeheven door gejuich van de derde honkvrouw. De bal zat in de handschoen de slagman is uit dit was de tweede nul. De derde nul werd gemaakt door onze catcher, met een loper op het derde honk schoot de bal onder de catcher door. De catcher ging achter de bal aan en wist met de bal in de handschoen de loper uit te tikken voordat de loper de thuisplaat had aangeraakt. Omdat de speeltijd nog niet was verstreken mocht Ducks nog de naslagbeurt benutten. De voorsprong werd uitgebreid door de drie honkslagen en het stelen van de honken. De winst van deze wedstrijd ging ook naar Ducks. Het scoreformulier noteerde een eindstand van 10-0.

Tijdens de evaluatie werd teruggekeken naar twee leuke wedstrijden. Alle spelers van Ducks zijn drie keer aanslag geweest. We hebben twaalf keer de bal weggeslagen. De pitchers en catchers hebben technisch goed gespeeld waardoor de basis zeer stabiel was.

We hebben zesentwintig keer een honk gestolen. Zes keer drieslag gegooid en vijf bijzondere honkbal momenten gezien. Het team is per week aan het groeien en aan het ontwikkelen. Het gevoel van één team wordt versterkt door de jacks die beschikbaar zijn gesteld door Emiel Techniek en Jonas textielbedrukking. Als team zijn we ook trots op elkaar en de sport die we spelen.

Heb je zin om honkbal of softbal te proberen. Je bent van harte uitgenodigd om mee te trainen. Voor de indeling van de teams, tijden en andere informatie kijk op www.jrc-ducks.nl.


Bron: JRC Ducks
Auteur :Bob Leermakers
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


12-09-2020
 
 
Honkbal Aspiranten Kickers AH1 - JRC Ducks AH1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)