Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Aspiranten JRC Ducks AH1 - Boosters AH1
 

 

Aspiranten JRC Ducks AH1 speelt mooie pot honkbal tegen Boosters AH1

Vorig weekend hebben we een training potje gespeeld tegen de ouders. De euforie van de wedstrijd tegen de ouders werd meegenomen naar de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 11 juli. Samen met de aanvullende ingrediƫnten; publiek op de tribune, fotograaf aan de zijlijn, top veld, enthousiaste spelers en zonneschijn, was dit de basis voor een leuke wedstrijd honkbal.

Als tegenstander stond De Boosters uit Roosendaal op de planning. Super gemotiveerd begonnen we aan de wedstrijd. De eerste inning in het veld bleek toch wat lastig. Onze werper gooide mooie ballen echter te veel ballen waren wijd. Hierdoor kwamen 3 personen op de honken. De vierde slagman van de Boosters kreeg een supergave slagbal. Hij maakte gebruik van deze perfecte bal en sloeg de bal het veld in richting onze korte stop. Het lukte niet om de bal onder controle te krijgen. Hierdoor ontstond er een fout en kwamen de eerste punten voor de Boosters binnen. Deze kleine tegenslag was bitter en samen begon Ducks te vechten om terug te komen in het ritme. Door de strakke actie van onze catcher, na drie slag met een swing en de bal viel op de grond, bal vinden en de slagvrouw tikken. Dit was net het stukje energie wat we zochten om ons te herpakken. Onze pitcher gooide bij de eerst volgende slagman drie slag. De derde nul werd gegeven i.v.m. het hinderen door slagman van de Boosters. De slagman stond aan slag en kreeg een wijdbal. Op het moment van de pitcher worp liep een loper van het tweede honk naar het derde honk. (Stelen van het honk).

Onze catcher ziet dit gebeuren en vangt de bal van de pitcher en gooit met volle overtuiging richting het derde honk. Echter de bal belandt tegen de helm van de slagman. Dit kon gebeuren omdat de slagman uit zijn slagperk is gestapt en weg liep precies in de worpbaan van de catcher. Deze hinder regel hebben we nog niet eerder meegemaakt. Voor iedere speler weer iets nieuws mee gemaakt / geleerd, toppie. Drie nullen en wij konden gaan slaan. Door het goed kijken van onze slagmannen liepen de honken vol. Zodra we op de honken stonden konden we het volgende honk stelen. Het mooie aan het stelen van een honk is dat je een sliding mag maken. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Voor het publiek mooi om te zien hoe onze spelers door het gravel heen gleden. Onze vierde slagman maakte goed gebruik van zijn knuppel en sloeg de bal het binnenveld in, door zijn loopsnelheid was hij op tijd op het honk. Daardoor scoorde wij de eerste punten van de competitie. In deze slagbeurt zijn 9 spelers aan slag gekomen. Ook de spelers die voor het eerst een wedstrijd spelen hebben de kwaliteiten laten zien. Ze hebben de bal geraakt in de slagbeurt. Na onze slagbeurt was de eerste inning voorbij en starten we de tweede inning met een nieuwe opstelling in het veld. De tweede slagbeurt van Boosters was snel voorbij. Onze werper gooide 2x 3 slag en het veld maakte een mooie actie waarbij de derde nul werd gemaakt op het eerste honk. Onze slagbeurt werd gekenmerkt door veel 4 wijd. De pitcher van de Boosters werd na 12 ballen gewisseld. De vervangende werper had een betere controle. De slagballen kwamen in een regelmaat over de plaat. ondanks de uiterste pogingen lukte het niet om de bal weg te slaan. Daarmee kwam er ook een einde aan onze slagbeurt. Na 90 minuten spelen werd de wedstrijd afgesloten met de eind yel: WIJ ZIJN BLAUW, WIJ ZIJN WIT EN WE ZITTEN VOL MET PIT.

Op het scoreblok stond de eindstand van 5-11. De spelers hebben een mooie pot honkbal gespeeld en zijn tevreden en met een glimlach van het veld gegaan.Zoals te lezen is was onze tegenstander een gemengd team. Ook wij hebben een gemengd team. Lijkt het je leuk om te slaan, te stelen, te rennen, te sliden of andere onderdelen van honkbal te ervaren.

Je bent van harte uitgenodigd om 6 proeftrainingen mee te doen. Kijk op de website van www.jrc-ducks.nl voor meer informatie. Nu gaan we de zomerstop in en in augustus zijn we weer te zien op de trainingsavonden of in het weekend tijdens de thuiswedstrijden.

Bron: JRC Ducks
Auteur :Bob Leermakers
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


11-07-2020
 
 
Aspiranten JRC Ducks AH1 - Boosters AH1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)