Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Honk sofbal vereniging JRC–Ducks wacht op groen licht
 

 

Honk sofbal vereniging JRC–Ducks wacht op groen licht

Maandag 22 juni werd er door de voorzitter van het  NOC*NSF Anneke van Zanen een plan aangeboden aan minister van Rijn om zomersporten waaronder het honk- en softbal vanaf 1 juli te laten starten. De regel die er nu ligt om pas op 1 september te starten is te laat omdat de competitie maar tot begin oktober loopt.

Doorspelen kan eventueel uiterlijk tot eind oktober maar daarna wordt het te koud omdat spelers relatief veel stil staan. De KNBSB denkt dat het honk- en softbal zeker op een veilige manier kan doordat spelers op een enorm groot veld op vaste posities en op ruime afstand van elkaar spelen. Honklopers komen kortstondig langs. Alleen de afstand tussen scheidsrechter en catcher is klein maar ook daar zijn oplossingen voor te bedenken. De insteek is om per 1 juli te starten met 3 oefenweekenden waarna een competitie opgestart kan worden. Hopelijk komt hier snel duidelijkheid.


Bij JRC Ducks wordt wel volop getraind sinds de maatregelen dat weer toelieten. De junioren honkbal hebben na het afgelopen seizoen een trainerswissel gehad en stonden te popelen om na de zaaltrainingen weer de competitie te hervatten. En ondanks het feit dat er nog geen wedstrijden gespeeld worden, zijn de jongens intensief bezig met slaan, veldspel en pitchen/catchen zodat ze klaar zijn voor de mogelijke herstart van de competitie. Naast een plaats in de subtop willen de junioren graag betere honkballers worden en vooral plezier hebben, óp en buiten het veld. Het team bestaat momenteel uit 9 man en kan dus ook versterking goed gebruiken. Jongens tussen 16 en 21 jaar zijn altijd welkom om een keer te komen kijken op maandagavond van 18.30 tot 20.30 of zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 en men kan 6 x vrijblijvend meedoen.  

Ook de meiden van junioren softbal waren één van de eerste teams die weer mochten gaan sporten op het veld. In eerste instantie natuurlijk met de 1,5 meterregel, wat ondanks het wennen ontzettend goed ging, maar nu zelfs weer gewoon zoals het al die andere seizoenen mocht. 
De eerste trainingen stonden in het teken van het wennen en de basis oppakken. Ze startten dan ook elke training met een vaste warming up die terugpakt op de basis en steeds verder uitbreidt op verdieping én nieuwe uitdaging.

Ondanks alle maatregelen die getroffen moesten worden dit seizoen, waardoor wedstrijden niet gespeeld konden worden, hebben de meiden wel een nieuwe aanwinst binnen het team waardoor ze nu een compleet team van 9 kunnen vormen maar ook hier is aanwas van nieuwe leden welkom. Het wedstrijdgevoel bleef natuurlijk een erg gemis en daarom zijn de junioren vanaf dit weekend onderlinge wedstrijdjes begonnen. Onderling met dames 1 en 2 doen sommige meiden van de junioren mee om gemixte teams te vormen en lekker te kunnen spelen. Dit zorgt natuurlijk ook weer voor wat meer clubverbintenis!

Voor dit team geldt eveneens dat meiden die geïnteresseerd zijn tussen 16 en 21 jaar welkom zijn een kijkje te komen bij de trainingen op dinsdagavond van 19 tot 21 uur en/of 6x mee te komen doen.

Voor meer info en aanmelden zie www.jrc-ducks.nl

Bron: JRC Ducks
Auteur :Helma van Geel
Meer JRC Ducks honkbal nieuws >>>>


22-06-2020
 
 
Honk sofbal vereniging JRC–Ducks wacht op groen licht
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)