&

MHC MEP ZJD1 - HC den Bosch ZJD1

MHC MEP ZJD1 op weg naar kampioenschap door winst op HC den Bosch ZJD1

Zaterdag 6 januari stond in sporthal de Braken voor MHC MEP JD1 de wedstrijd tegen HC Den Bosch JD1 op het programma. Koploper den Bosch kon bij een overwinning het kampioenschap veilig stellen en had zich reeds geplaatst voor het ZNLK In Eindhoven op 21 januari.

De jongens van Mep stonden op een tweede plaats en kregen bij een overwinning de kampioenskansen weer in eigen hand. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en Mep begon erg sterk aan de wedstrijd maar wist in de beginfase de kansen niet te benutten en kwamen tegen de verhouding in op 0-1 achter. Den Bosch probeerde door te drukken maar waar Mep in het begin de effectiviteit miste scoorde ze voor rust 3 keer. Zo gingen de ploegen met een 3-1 voorsprong voor Mep rusten. Na rust moest den Bosch komen en zette direct druk op de verdediging. De verdediging van Mep bouwde vrijwel foutloos op maar kon niet voorkomen dat den Bosch op 3-2 kwam. Het spelbeeld bleef ongewijzigd en Mep was gevaarlijk en effectief in de tegenaanval en kwam verdiend op 4-2. Daarna wisselde den Bosch de keeper voor een veldspeler om zo een doorbraak te forceren. Ze liepen echter al snel in het mes en uit een snelle counter scoorde Mep de beslissende 5-2.

Door deze overwinning kan Mep zondag 14 januari kampioen worden in de Topklasse en zich plaatsen voor het ZNLK. Een historisch moment!!

Auteur: van Thiel