&

MHC MEP JB1 - Cartouche JB1

MHC MEP JB1 naar het Nederlands Kampioenschap Super B landelijk.

Zaterdag was het dan zover voor de jongens van MHC MEP JB1. De allesbeslissende wedstrijd; MEP - Cartouche. MEP ging deze wedstrijd in met 2 punten achterstand op nummer 2 Cartouche. Er moest dus gewonnen worden.

De wedstrijd begon met wat kleine kansjes heen en weer, maar de grote kansen bleven uit. 6 minuten voor tijd was gaf de keeper van Cartouche een rebound weg en was Jasper de Rooij er als de kippen bij, 1-0. De goal kwam voor MEP precies op het juiste moment, want Cartouche kwam steeds meer in de wedstrijd.

Na rust was de fitte ploeg onder leiding van Sander van Esch de bovenliggende partij. Conditie speelde een grote rol in deze wedstrijd, want warm was het zeker. 10 minuten na rust begon Bram Schröder aan een solo, dat resulteerde in de 2-0. Cartouche zag de bui al hangen en liet de koppen hangen. Het moment van MEP om toe te slaan. In de counter van een strafcorner scoopte Lucas van Wel de bal het veld over richting Daan Adams, die hem uit de stuit de goal in werkte. Over en uit met nog 10 minuten te gaan. Maar MEP bleef doorgaan, op zoek naar nog een doelpunt. Die kwam er ook. Daan Adams met de sleeppush. De keeper gaf een rebound weg en Omer Iqbal stond op de goede plek om de bal in het netje te leggen.

Een fantastisch resultaat van de jongens van MEP JB1, die het vandaag zonder hoofdcoach Stijn Koesen moesten doen. Hierbij plaatste zij zich voor het Nederlands Kampioenschap Super B landelijk. Om deze titel wordt 10 juni gestreden in het Wagener Stadion in Amsterdam.