&

HC Liempde winnen van Hilvarenbeek

Dames HCL bieden koploper weerstand

Heren winnen eenvoudig van Hilvarenbeek

De dames en heren van Hockeyclub Liempde (HCL) speelden zondag, op de 35ste verjaardag van de hockeyclub, een thuiswedstrijd. De dames stonden tegenover koploper Gemert en wisten het de titelkandidaat nog lastig te maken. Waar een eerdere ontmoeting nog uitliep tot in de dubbele cijfers, bleef het deze keer beperkt tot 0-3. De heren hadden het niet moeilijk tegen hekkensluiter Hilvarenbeek en wonnen met 5-1.

Dames verweren zich knap
De Liempdse dames hadden hun les getrokken uit de eerste ontmoeting met koploper Gemert en besloten daarom met een aangepaste tactiek de wedstrijd in te gaan. Coaches Joris van Beugen en Jeroen Jansen stelden het team compact op, maar lieten twee speelsters van de voorhoede ver op de speelhelft van Gemert staan. Het resultaat van de tactiek was direct zichtbaar. De druk van het gastteam bleef uit, waardoor HCL tot een aantal counters kon komen. Toch leverde dit geen resultaat op. Na twintig minuten was het toch Gemert dat de score wist te openen. Keepster Suzan van der Steen keerde de inzet van de toegekende strafcorner, maar de Liempde verdediging kwam er vervolgens niet uit en zag hoe Gemert de openingstreffer op het scorebord zette. Kort voor rust scoorde Gemert nogmaals uit een strafcorner. Ditmaal via een scherp uitgevoerde variant. HCL zette het spel in de tweede helft door, maar kreeg na tien minuten een derde tegentreffer te verwerken. Gemert voerde de druk op, maar door sterk verdedigingswerk van o.a. Annet Saris werden verdere tegendoelpunten voorkomen. Hoewel HCL verder niet meer tot grote kansen kwam, was het team tevreden over de wedstrijd en de uitslag: 0-3.

Heren pakken eenvoudig punten
De heren startten geconcentreerd aan de wedstrijd en zochten de combinaties. Dit leidde al vroeg in de wedstrijd tot een strafcorner. Nick van der Eerden sloeg de bal in de verre hoek en opende de score voor HCL. Niet veel later mocht van der Eerden nogmaals aanleggen bij de strafcorner en benutte ook deze kans. Met de rust in zicht wist HCL de score uit te bouwen naar 3-0. Tom Kurstjens tipte de bal binnen na een assist van Ron Doevendans. In de laatste minuut van de eerste speelhelft wist Hilvarenbeek weer even terug in de wedstrijd te komen. Via een strafcorner bracht het gastteam de score terug tot 3-1. In de tweede helft bleek HCL het spel maken en creƫerde diverse kansen. Halverwege de tweede helft waren het Jaro van Eekelen en Rob van der Steen die de keeper knap wisten te passeren. In het laatste kwartier probeerde Hilvarenbeek nog wat terug te doen, maar de Liempdse verdediging hield stand: 5-1.

Vanwege het paasweekeinde zijn er aanstaande zondag geen wedstrijden. Op zondag 15 april spelen de dames, die een achtste behouden, een thuiswedstrijd tegen het als zesde geplaatste Bakel. De heren, die vooralsnog op een zevende plaats blijven, hebben een vrij weekend. Zij komen zondag 22 april weer in actie.

Bron : HC Liempde
Auteur :Elisah Doevendans