&

HC Liempde D1 - DVS D1

HC LIempde dames winnen laatste thuiswedstrijd van DVS

Zondag 5 Juni stond met een prachtige dag in het verschiet de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op de planning. De tegenstander voor de dag is DVS, de nummer vier van de ranglijst. Dit is maar 1 plekje boven de Liempdse dames maar een vorige ontmoeting bleek een pittige nederlaag.

Vandaag stonden alle hoofden dezelfde kant op, we zullen deze laatste thuiswedstrijd na de 8-0 overwinning van vorige week eens laten zien dat we het tegen een moeilijkere tegenstander ook kunnen.

Na een geconcentreerde maar ietwat trage warming up begint Liempde goed aan de wedstrijd.  Toch weet DVS al vrij snel een strafcorner te creëren. Deze word erg goed onschadelijk gemaakt door inval keepster Loes Vos. Ook een tweede corner word onschadelijk gemaakt en door Annet goed uit de cirkel weggewerkt. Na dit verdedigende begin kan Liempde een aanval opbouwen via Moniek Saris. Op het moment dat DVS de bal onderschept zijn zij zoals van tevoren besproken door Floris erg snel in de counter, en ook nu weten zijn via hun counter een strafcorner te versieren, die direct resulteert in nog een corner en hierna nog een. Maar dankzij de sterke verdediging blijft de stand 0-0.

Wederom weet Liempde na de corners van DVS een mooie aanval op te zetten. Het balbezit is de eerste helft voornamelijk aan Liempdse zijde dus zoals het veel voorkomende motto luid: doorgaan dan valt die goal vanzelf. Dit bleek bijna meteen het geval, via Jonne van de Meulengraaf word een aanval opgebouwd en wordt  (nu nog invalster, volgend jaar speelster van dames 1) Loes Swinkels in de cirkel bereikt. Zij zou gescoord hebben, mocht de tegenstandster de bal niet met haar lijf uit de goal gehouden hebben. Zo word na overleg tussen de scheidsrechters dan ook een strafbal toegekend.

Nu het moeilijke: wie gaat hem nemen? Na uitgebreid beraad komt deze taak bij Marlie Schellekens te liggen, met bijna knikkende knietjes loopt zij naar de stip… Nergens voor nodig want ze legt de bal keurig in het netje! 1-0! Na deze opening goal blijft Liempde mooi spelen ondanks het pittig warme weer. Net voor rust word nog een strafcorner verdient maar deze resulteert niet in een doelpunt.

In de rust wordt besproken: ga zo door, blijven spelen, en vooral de bal het werk laten doen. Het team dat het snelst schakelt zal winnen.

Wat bij DVS in de rust gezegd is, is meteen te merken: Hoge druk. Maar de vele trainingen dit seizoen hebben hun vruchten af geworpen want Liempde blijft het goede spel voortzetten en weet onder de druk vandaan te hockeyen.

Na 5 minuten word via een snelle aanval een strafcorner versierd. Er word hier voor een van de varianten gekozen die goed en snel uitgevoerd word. Helaas word deze van de lijn gehaald door de lijnstop van DVS.  Het spel blijft aan Liempdse zijde maar het afmaken wil niet.  Het spel word langzamer, maar dat is ook niet gek met een gevoelstemperatuur 100 graden.

Zoals ook in de eerste helft het geval was, is er na 16 minuten spelen een korte waterpauze vanwege het weer. Floris geeft nog snel wat tips, want deze punten blijven in Liempde. De teams zijn aan elkaar gewaagd deze middag en zo blijkt ook uit de aanvallen die op en neer gaan. Een grote kans voor Liempde eindigt hoog op de paal in plaats van in de goal en dus is de stand nog steeds 1-0.  Hilde van Acht besluit dan haar trukendoos maar open te doen en maakt een panna, wat niet onopgemerkt blijft bij onze boys in baby blue die haar onder luid gejoel het veld over zien gaan.  Ook invalster Mieke Beerens wil die 2-0 nog op het scorebord zien, maar ook haar schot eindigt net langs het doel.

Met nog 2 minuten te spelen van deze zonnige laatste thuiswedstrijd word het spel stilgelegd. Onder een iets minder luid dan gehoopt applaus is er een publiek wissel voor afscheid nemende speelsters Moniek Saris, Marlie Schellekens, Hilde van Acht en Beer Janssens. Dames ontzettend bedankt voor jullie inzet en gezelligheid dit seizoen! We gaan jullie missen, maar eerst volgende week samen nog 1x knallen!

Er word nog even rustig uit gehockeyd en de eindstand blijft 1-0. Dit leidt voor Liempde tot behoud van de 5e plaats op de ranglijst. Met volgende week de laatste wedstrijd tegen nummer 2 Heesch word het nog even aanpoten, voor hen staat promotie op het spel.

Toch verwijs ik iedereen die tijd heeft voor support naar de wedstrijd van Heren 1 in Heeze om 12.30 of de veteranen om 11.30 en de veteranen vrouwen om 13.00 in Liempde. Deze teams hebben alle drie zicht op het kampioenschap en willen graag naar de overwinning geschreeuwd worden!! Daarna komen wij natuurlijk mee een feestje bouwen