&

HC Liempde H1 - Wijchen H1

HC Liempde H1 verliezen in de regen van Wijchen H1

Op deze ietwat druilige zondagmiddag traden de heren van Liempde aan tegen de heren van Wijchen. Zij hadden in de laatste uurtjes van de wintertijd twee punten meer dan Liempde, dus bij winst zouden de 'baby blue army' hen voorbij gaan op de ranglijst.

Liempde kwam, in tegenstelling tot vorige week in Nuth, sterk uit de startblokken maar zoals ongeveer ELKE wedstrijd was het de tegenstander die de score opende. Hier wisten de heren dan ook goed mee om te gaan en niet veel later trok Michiel van Schijndel de score gelijk. Liempde kreeg vertrouwen en met rustig gecontroleerd hockey werd de ruimte gezocht waarbij Wijchen achterin weinig ruimte weggaf. Onzorgvuldigheid en individuele fouten bij spelers van Liempde maakten met een risicovolle passes het de verdediging van de thuisploeg moeilijk. Intercepties zorgden ervoor dat Wijchen in de counter overtal situaties kon creëren, welk buitenkansje ze niet onbenut lieten. Het aanvallende spel leverde na een shoot een strafcorner op die door Noud werd binnengesleept. Maar wederom door knullig balverlies waarbij spelers van Liempde niet voor de makkelijkste maar eerder de moeilijkste, en zo niet onmogelijke, oplossing kozen wist Wijchen voor rust nog twee keer te profiteren. De spitsen van Wijchen wisten met vijf of misschien zes kansen voor rust vier keer te scoren, enorm effectief.

In de rust werd de kleedkamer opgezocht waar Marko erop wees dat we de bal niet zo knullig in moesten leveren. De bal rondspelen en dan zouden de goals wel komen. In de tweede helft kwam Wijchen sterk uit de startblokken - en zoals het begin van deze zin al doet vermoeden - was het Liempde dat wist te scoren. Alex van de Zwan kon van dichtbij bij de tweede paal binnen tikken. Liempde rook bloed en met een strafcorner werd de stand gelijk getrokken. Het verloop is wat knullig, maar een variant werd door Michiel van Schijndel op de tweede paal geslagen waar het niet Alex was die binnen tipte, maar de lijnstop kon dit trucje ook prachtig. Door deze gelijkmaker was Wijchen de draad kwijt en ging de thuisploeg op zoek naar de voorsprong. Vele kansen maar nog geen doelpunten. Wijchen deed uiteindelijk waar het zo goed in was; één kans, één goal. Deze mokerslag kwamen de heren niet meer te boven en zo eindigde de wedstrijd in 4-5 voor Wijchen.

Deze domper bleef nog flink hangen. Na de warme douche waren daar niet meer de bekende teamschotels, maar wel hotdogs, emmers popcorn, Amerikaanse vlaggetjes en een beerpong-wedstrijd. Met wedstrijden tussen Heren 1 en Dames 1, bleek coach Marko Almeida de ultieme kampioen pingpongballetjeswerpen te zijn. Na het inspelen kwam er een heus tweede veld - een echt tweede veld, en geen half veld - waarmee het tempo nog wat werd opgevoerd. Ook heeft de schrijver van dit verslag vernomen dat Michalex een enorme voorsprong op Knabbel en Babbel totaal hebben verspeeld en uiteindelijk zelfs hebben verloren.

Door slecht inkoopbeleid of door over enthousiasme van het barpersoneel was er te weinig bier maar hier wist Sjef van Dok12, tevens teamsponsor, wel een mouw aan te passen en snel waren er nieuwe fusten bier zodat het feestje door kon gaan. Buiten regende het met vlagen nog harder dan het de rest van de dag al deed en pas rond 21u ging het licht aan.

Deze zondag was ook de presentatie van onze sponsorvesten. We willen alle sponsoren bedanken, zowel financieel als voor de support afgelopen zondag!

Komende zondag met pasen is er geen wedstrijd, de week erop spelen we uit tegen Venray.