Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Cranendonck H1 - HC Liempde H1
 

 

HC Liempde heren 1 "Geen slippertje"

We schrijven zondag 21 september, de heren van 't urste mochten weer aan de bak in de derde klasse. Uit tegen Cranendonck nog wel; het team dat ons vorig jaar in de play-offs nog de baas was en ons zodoende van rechtstreekse promotie weerhield. Via een toffe constructie die de KNHB had verzonnen om de lege plekken in de derde klasse op te vullen, zijn we toch een klasse opgeschoven op basis van de behaalde resultaten in de rest van het seizoen. Toch prettig om te weten dat die 9-1's van vorig jaar niet voor niets zijn geweest.
We hoorden pas laat dat we in de derde klasse aan de bak zouden mogen, maar gelukkig hadden we onze versterkingen voor het nieuwe seizoen al lang en breed binnen. Met wat overredingskracht wisten we de fenomenale Joep, onze nieuwe #12, weg te trekken van MEP en een contract te laten ondertekenen bij HCL. Ook Floris jr. (#15)  maakte een overstap, maar dan vanaf DVG. Met Tom (#10) en Jan (#5) als doorstromers vanuit de jeugd kunnen we weer een jaar voorruit.

Het doel is behoud in de derde klasse, dus het zal een kwestie van bikkelen worden dit jaar om de punten te verzamelen. Technisch zullen we het van de meeste tegenstanders wel afleggen (Joep daargelaten uiteraard), maar als we half zo sterk zijn tijdens de wedstrijd als in de derde helft, dan zien we kansen.

Maar goed, Cranendonck dus, onze promotieblokker van juni. Na een vrolijke rit naar Maarheeze, werden de nieuwe shirts en sokken verdeeld en stond iedereen er weer shiny op. Na een ongebruikelijke korte voorbespreking van Marko, de gebruikelijke niet-zo-heel-volle-bak-warmloopsessie en de oppeppende woorden van Noud, werden de handen geschud en konden we weer aan de bak. Met een degelijk strijdplan waren we de thuisploeg over het algemeen wel de baas. Uiteraard waren er wat slippertjes door het soms wat stuiterende veld (verder heerlijk snel), maar we wisten de counters, waar Cranendonck het toch van moet hebben, relatief eenvoudig op te vangen. Ironisch wisten we het sterke wapen van onze tegenstander zelf zeer effectief in te zetten. Na 20 minuten spelen stond er een mooie 0-2 op het fictieve scorebord door twee goals van Alex Zwanchez. De eerste goal kwam uit een scoop van ondergetekende die enthousiast doorstuiterde waarna onze superspits de keeper in de korte hoek verschalkte.
Niet veel later, vanuit wederom een scoop, werd Michiel bereikt, hij speelde door op Alex en hij, en ik quote hem nu; "pakte de bal op het middenveld, speelde 4 man uit, kwam 1 op 1 met de keeper, deed een salto met bal en al over de keep heen en schoot daarna onderkant lat: Goal!"

Dat was een prettige marge om mee verder te gaan. Cranendonck was het daar natuurlijk niet mee eens en zette nog eens volle bak aan. Dit resulteerde in twee strafballen binnen een minuut of vijf. De eerste wegens een vermeende bolle kant van onze keeper, welke gelukkig huizenhoog over werd gepusht. De tweede was volledig terecht en deze werd dan ook onberispelijk het dak van de goal ingewerkt:  1-2. Na nog wat schermutselingen en gestrande pogingen, was het tijd voor aardbeienthee met een biscuitje.

Marko waarschuwde tijdens het theekransje ons voor inzakking en verzocht ons vriendelijk doch dringend er nog een schepje bovenop te doen. En wie zijn wij om geen gehoor te geven aan een dergelijk rekwest? En dus gingen we als jonge hertjes zo dartel het groene gras weer op. Waar Hans achterin de rust bewaarde  werd er door de rest weer heerlijk enthousiast hockey tentoongespreid. We bleken ineens drie pannakoningen in ons team te hebben in de vorm van Noud, Floris jr. en uiteraard Joep. Laatstgenoemde blijkt zijn transfersom dubbel en dwars waard te zijn; hij strooide met heerlijke solo's, zuivere panna's en strakke passes, het hield maar niet op. Mede hierdoor wisten de Liempdse heren nog drie mooie velddoelpunten te maken. Michiel met zijn backhand (logisch), Floris jr. na goed voorbereidend werk van Ward en nogmaals Michiel met zijn forehand (niet zo logisch) na een goede breedtepass van Noud en tactisch loopwerk van Luuk.

Al met al een degelijke overwinning waardoor Heren 1 als promovendus dus gewoon de ranglijst aanvoert. Dit werd uiteraard weer goed gevierd, met Joep als stralend middelpunt. Om hem onze dank te betuigen werd steeds zijn drankje netjes gebracht en is hij ook keurig thuis afgezet, zoals speler van zijn kaliber dat verdient.

Volgende week half drie spelen we thuis tegen Nuth, maar nog belangrijker is het feestje van Dames 1 dezelfde middag. Komt dus allen

Bron : HC Liempde
Meer HC Liempde nieuws >>>>


21-09-2014
 
 
HC Cranendonck H1 - HC Liempde H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)