&

Venray D1 - HC Liempde D1

Twee counters en het is kassa!

Na een week zonder competitiewedstrijd, vanwege de fikse hoosbuien vorige week, was het tijd om op bezoek te gaan bij de koploper; Venray. Nadat alle auto’s uiteindelijk vanuit alle kanten gearriveerd waren op Sportpark De Wieen, stonden de koppies direct één en dezelfde kant in. Het was tijd om te laten zien dat we dit seizoen strijden om de eerste twee plekken en dan moeten er punten gepakt worden bij de directe concurrent. Met de zenuwen en de concentratie zat het wel goed en dit was terug te zien in de voorbereiding; de ene na de ander bal ging snoeihard in de hoeken en het net, waardoor keepster Suzan flink wakker was geslagen door haar teamgenoten. Dit bleek later nog goed van pas te komen… Deze goede voorbereiding word doorgetrokken naar de eerste minuut van de wedstrijd, waarin de Liempdse dames een akelig goed staaltje hockey laten zien. Direct vanuit de afslag wordt er via de welbekende driehoekjes een prachtige aanval opgezet, die werkelijk via alle speelsters terecht komt op een voetje van de verdediging van Venray. Deze strafcorner laat het net vibreren, maar helaas via een slag en dus wordt het doelpunt afgekeurd.

De dames van Venray zijn de schrik van de eerste minuut te boven gekomen en het spel begint wat gelijker op te gaan. Liempde creëert diverse kansen maar weet dit niet tot zuivere doelpogingen om te zetten. Met vlagen wordt er goed spel op de mat gelegd, maar af en toe komen ook de domme foutjes weer naar boven. Met de razendsnelle counters van Venray is dit levensgevaarlijk. Zo blijkt ook na een kwartier spelen, wanneer  vanaf de rechterflank de pijlsnelle nr. 12 weet te ontsnappen aan alles en iedereen. Helaas is zij niet de enige vliegensvlugge aanvalster van Venray en weet de mee geracete nr. 14 haar stick tegen de voorzet te krijgen en tipt de bal in het doel; 1-0. De paniek lijkt toe te slaan bij de Liempdse verdediging, want zelfs Fleur ‘sneller dan het licht’ Schoenmakers weet de snelheid van de aanvalsters van Venray niet onschadelijk te maken. Tijd voor overleg met coach Tjebbe! Met al zijn kennis en kunde weet hij de meiden goede tips mee te geven, waardoor ze de rest van de eerste helft het gevaar uit de snelheid van Venray weten te halen en de aanvallen van Venray weten te beperken tot kleine kansen die Suzan onschadelijk weet te maken. En dus is er weer tijd voor HCL om de aanval op te zoeken. Via Alina Bekkers, die deze middag de Liempdse dames op sleeptouw neemt met een enorme werklust en strijdkracht, wordt de cirkel van Venray met enige regelmaat gevonden. Dit leidt tot diverse kansjes maar helaas worden deze niet omgezet tot een doelpunt. Dan nog maar eens via een strafcorner proberen… Er wordt een variant gespeeld op Moniek Saris, haar inzet wordt gekeerd door de keepster van Venray en komt terecht bij Alina Bekkers die alert reageert op de rebound. Helaas wordt haar inzet van de lijn gehaald. Tijd voor een kopje thee in de warme herfstzon!

Over de tweede helft kunnen we kort zijn; dit was een redelijke kopie van de eerste helft. Kansen maar géén doelpunten voor Liempde, goed veldspel, domme foutjes, akelig snelle counters van Venray, nr. 14 met een tip-in (2-0), paniek bij Liempde, kansjes voor Venray,  rust terug bij Liempde, eind offensief zonder doelpunten. Eindstand 2-0.