&

HC Dommel D1 - HC Liempde D1

HC Liempde D1 laten winst over aan HC Dommel D1

Zondag 22 maart stond de uitwedstrijd tegen koploper de Dommel op de agenda. De echte dames 1 kenners zullen vast weten dat dit zeker niet de eerste keer is tegen deze Gestelse concurrenten. Om het geheugen even op te frissen en natuurlijk allerlei theorieën los te kunnen laten op de oude uitslagen om de uitslag van deze wedstrijd te kunnen voorspellen, ben ik op onderzoek uitgegaan in de statistieken van eerdere versies van dit duel. Hieruit kwamen toch wel wat opvallende feiten naar voren, wist je bijvoorbeeld al dat het de achtste wedstrijd was tegen de dommel sinds het nieuwe dames 1? En dat niet alleen, elk seizoen spelen de Liempdse dames de eerste wedstrijd tegen de Dommel, met uitzondering van afgelopen voorcompetitie, toen was het de tweede wedstrijd. Deze acht wedstrijden hebben in totaal maar 5 punten opgeleverd en opvallend genoeg begint elk wedstrijdverslag toch met ‘Liempde begon erg sterk maar…’ en eindigde steevast ook met ‘ondanks het harde werken hebben we helaas niet de drie punten kunnen pakken’, met uitzondering van het wedstrijdverslag van 11 maart 2012 waarbij het Liempde lukte de gestelse dames te verslaan met 2-0.

Na het bekijken van deze uitslagen zou je dus theoretisch gezien kunnen stellen dat deze wedstrijd niet erg spannend zou worden, maar toch kies ik ervoor om ook dit verslag weer te beginnen met de beschrijving dat over het erg sterke begin van Liempde. Hoe ongeloofwaardig dit nu ook klinkt, het was echt zo. Liempde werkte voor elkaar, wist elkaar te vinden en ondanks het overheersende balbezit van de Dommel bleven de dames sterk verdedigen. Naarmate de eerste helft vorderde wist de Dommel de verdediging en enkele keer voorbij te komen en werden de keepersskills van Suzan van der Steen aardig op de proef gesteld. Met weinig succes voor de Dommel, Suzan wist de meest onmogelijke ballen de goal uit te houden. Aangezien er voornamelijk op de Liempdse helft werd gespeeld was het zaak om het met z’n elven te verdedigen om aan de opdracht van coach Tjebbe Smit te voldoen, de 0 houden. Het kostte letterlijk een hoop bloed, zweet en tranen, maar helaas viel tegen het einde van de eerste helft dan toch de eerste tegengoal.

De rust in met een 1-0 achterstand kan bij Liempde nog alle kanten op, zo eindigde dit duel met een zelfde ruststand op 16 september 2012 nog met een gelijkspel. Dus hoofden omhoog, nog wat aanmoedigende woorden van Jan Schoenmakers en Tjebbe en terug het veld op.
Helaas leek de tweede helft vrij weinig op die van 16 september drie jaar hiervoor, het ging meer de richting op van deze wedstrijd op 17 maart 2013 tegen deze dames. De Dommel maakte nog meer gebruik van onze fouten en gingen nog aanvallender spelen waardoor al gauw de tweede en derde tegengoal op het scorebord verscheen. Nog steeds gaf Liempde niet op en maakte gebruik van de ruimte die er ontstond. Helaas zonder effect en om een lang verhaal kort te houden, de uitslag werd dan ook dezelfde als die van de eerder genoemde 17 maart 2013: 6 – 0.Maar niet getreurd, zoals je hieronder kunt zien staan de dames wel te shinen in dè reece catalogus, en de stap van reece naar victoria’s secret is natuurlijk erg klein, en wie denkt er dan nog aan die uitslag..