Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

HC Liempde H1 - Overbetuwe H1
 

 

HC Liempde heren 1 stap dichter bij kampioenschap

Het was vroeg en 15 jonge hertjes verzamelden zich op hockeyclub Liempde om wederom een stap richting het kampioenschap te zetten. Vandaag moest namelijk op een vrouwen tijd worden gespeeld (1 uur) in Elst. Tegenstander was vandaag, u raad het al: Overbetuwe. 

Volgens Gelderse traditie mogen clubs niet dezelfde naam hebben als plek van afkomst waardoor het altijd weer spannend is waar de routeplanner je heen brengt. Elst dus. 

Overbetuwe had moeite nog kosten bespaard om Liempde een warm welkom te geven. De kleedkamers hadden een vooroorlogse (Eerste wereldoorlog) aanblik en de kantine deed niet onder voor cafĂ© Verroest te Boxtel. Binnen werd al snel duidelijk dat ze in Elst net als in Deurne een Healty Kantine hebben geopend. Inclusief eigen champignon kwekerij. Deze jongens liepen voorop met innovatie enzo. 

Een uitwedstrijd deed menig hockeyer uit de vierde klasse Zuidoost Nederland angst inboezemen. Verschillende verhalen gingen bij de teams in de ronde. Verhalen zoals 'we stonden 10 min voor tijd nog 3-0 voor en we verloren' waren geen uitzondering. We waren dus gewaarschuwd. Daartegenover zijn we ook wel wat gewend. Zuidoost Nederland blijft een regio waar de bosuil goed vertegenwoordigt is. 

Affin, de wedstrijd was begonnen. Terwijl de scheids nog zijn tactiek aan het bepalen was lag de eerste goal al in het net. Alex kreeg op aangeven van Michiel (zou nog 4 assists geven) de bal achter de keeper. Overdondert door deze tegenslag kon de tegenstander geen vuist maken. Ward wist daardoor naar 10 minuten de stand te verdubbelen met een backhand die men niet echt fraai mag noemen via de scheenbeschermer van de tegenstander. De scheids had het niet helemaal gezien maar op aangeven van Rob werd het toch een doelpunt. Dit bleek niet het einde te zijn van de succestocht van Liempde heren 1. Niet gauw na de eerste twee doelpunten werd de stand opnieuw verdubbeld door Noud en Michel. Het stond binnen no time alweer 0-4. Overbetuwe kon nog wel wat terugdoen via 'die papi' maar het kleinste beetje verzet werd hard neergeslagen door Liempde. Terwijl de veteranen nog hun best deden om op de scheids in te praten stond het al weer 1-5 (Robin), 1-6 (Michiel) en 1-7 (Alex). Dit bleek ook de ruststand te zijn. 

Tweede helft had Liempde wederom het overwicht. Het spel van Liempde was beter maar het bleef lastig hockeyen tegen 13 man. Het was dus zaak dat de boel nog verder op slot moest worden gegooid. Dit gebeurde nadat Ali de bal snoeihard op de plank sloeg uit een strafcorner. De aanblik van de tegenstanders werd steeds sneuer. Na elke goal sprintte het gehele team van Overbetuwe naar de zijlijn waar de wisselspelers van Liempde en Marko klaar stonden om ze nog maar een keer af te drogen met de berg gesponsorde handdoeken. Er was in Heel Gelderland geen handdoek meer te krijgen. Het slotakkoord van de vernedering kwam van Laurens. Hij wist op zijn verjaardag de 9e van de wedstrijd binnen te prikken. En daar gingen ze weer. Hup naar de zijkant. Marko: 'Jongens we zijn door de handdoeken heen!' Bart: 'gebruik de vieze maar. We moeten wat!'. Zogezegd zo gedaan. 

Het laatste doelpunt werd op naam geschreven van de scheidsrechter. Hij wist op een tactisch moment de wedstrijd af te fluiten en te hervatten in voordeel van de tegenstander waardoor er alsnog werd gescoord. 9-2 was de eindstand. Achja deed ons weinig. De vernedering was voor de tegenstander compleet nadat ook de 3e helft werd verloren. 

Liempde staat op 2 punten achterstand op de nummer 1: De studenten uit Eindje Gremma. Champions fever hangt in de lucht.

Meer HC Liempde hockey nieuws >>>>


30-03-2014
 
 
HC Liempde H1 - Overbetuwe H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)