&

HC Liepmde D1 - HC Shot D1

Liempde dames 1 gaan voor revanche tegen Shot

Voor vele teams in Liempde een vrij weekend, maar dames 1 van Liempde stonden zondag 13 april te popelen om revanche te nemen tegen de Tilburgse studenten hockeyvereniging Shot, aangezien de uitwedstrijd heel nipt door deze Tilburgse dames gewonnen werd. Met veel toeschouwers en gezonde spanning begonnen de beide teams aan de wedstrijd. Met de duidelijke instructies om van seconde 1 meteen volle bak te gaan werd er al snel in de eerste minuten gescoord door de bezoekende ploeg, zo kon een vrijgelopen aanvaller van Shot de bal eenvoudig in het doel schuiven.
Liempde wist steeds beter in het spel te komen en maakte het daardoor Shot moeilijker, ze konden via de bekende kom toch een aantal keren tot mooie kansen komen. Shot, welke individueel toch sterker en sneller waren, lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en wisten nogmaals te scoren en zo liepen de Tilburgse dames uit naar een 0-2 voorsprong.
Drie minuten voor het einde van de eerste helft kon Liempde nogmaals uitbreken en creƫerde de dames een hele mooie kans, er werd goed buitenom gespeeld en via een mooie pass van Randi van de Wiel op Jonne van de Meulengraaf was het bijna een goal. Jawel bijna, de scheidsrechter was iets te fanatiek met fluiten waardoor hij de voordeel regel te laat liet toepassen en hij de Liempdse dames een goal ontnam. Dit corrigeerde hij netjes door een strafbal toe te kennen en deze wist Moniek Saris dan ook behendig om te zetten naar een welverdiende goal. Zo eindigde de eerste helft, met een ruststand van 1-2.

Na wat dextro tabletten en een motiverende toespraak met wederom de doelstelling om meteen van seconde 1 te vlammen begon Liempde een stuk stabieler aan de tweede helft. Zo werd er beter gelopen en geknokt voor de bal. Shot had duidelijk de instructies gekregen om de druk hoger te leggen en wilde het zo de Liempdse verdedigers een stuk moeilijker maken. De dames achterin hielden hun hoofd koel en probeerde toch zoveel mogelijk rond te spelen. Momenten om echt uit te breken waren er maar zelden. Ze werden goed vastgezet door de dames van Shot wat vaak leidde tot balverlies.
Toch leek Liempde beter te verdedigen en iedereen stond daardoor goed op de man hierdoor kwam ook Shot niet met noemenswaardige kansen. Ondanks de inzet van de Liempdse dames wist Shot nog een paar keer gevaarlijk te worden in de cirkel wat resulteerde in een ongelukkige goal, 1-3. Dit was ook tevens de eindstand van de wedstrijd.

De Liempdse dames kwamen toch enigszins teleurgesteld het veld af, maar erkende ook dat de Shot toch net een maatje te groot voor ze waren en dat deze dan ook verdiend gewonnen hadden.
De komende drie weken zijn er geen wedstrijden vanwege alle feestdagen. De eerst volgende wedstrijd is dan ook pas 11 mei uit tegen Don Quishoot.