&

HC Liempde heren 1 winst op Sjinborn heren 1

Wegens recente sneeuwval te midden maart stond er voor Liempde op vrijdagavond 19 april een inhaalwedstrijd gepland aan de grens van Duitsland en Limburg in Valkenburg. De wedstrijd tegen Sjinborn, met een punt voorsprong op de ranglijst, was dus een belangrijke wedstrijd voor Liempde en zodoende werd d’n bolly mee gevraagd voor extra stootkracht.  Na een degelijke warming up begon de wedstrijd en zoals gewoonlijk duurde het even voordat Liempde op stoom kwam. Het was dan ook Sjinborn die na een “zelden zo’n lelijke aanval gezien” de 1-0 kon binnen prikken voordat Liempde echt begon te hockeyen. Vervolgens werd Liempde echter wakker en begon het aardig te combineren. We slaagden er echter niet in om voor de rust een goal te scoren mede door wat vlieg- en stuntwerk van de Sjinbornse keeper/verdedigers. Het veldspel was echter goed dus er was een goede hoop dat de goal(s) vanzelf wel zouden komen.

De 2e helft begon en Liempde ging vrolijk verder met wat Barcelona combinaties die vaak in schoonheid stierven bij de laatste pass of schotpoging. Geheel in die trend scoorde Liempde echter vanuit het niets de 1-1, nadat Alex geheel over de bal heen sloeg maar daardoor onbedoeld Ron bediende voor de 1-1. Sjinborn had weinig meer in te brengen en kon alleen vanuit de counter nog gevaarlijk worden. Bijna scoorde Sjinborn dan ook de 2-1 maar de rechtsvoor van Sjinborn vond een tip-in bij de 2e paal blijkbaar te saai om de wedstrijd mee te beslissen en besloot maar gewoon met de bal naar de cornervlag te lopen in plaats van hem binnen te tippen.
Naarmate de 2e helft vorderde begon Liempde echter ook met het missen van kansen, waardoor de wedstrijd tot dicht op het einde beiden kanten op kon vallen. Zo’n 10 minuten voor tijd besloot Michiel echter genoeg gefaald te hebben in de afronding, en flatste na een goede pass van Wickie de bal onberispelijk door de benen van de keeper. Liempde kreeg vlak daarna nog een kans op de 1-3, maar Ron wist de verdediging net niet te verschalken met een welgeplaatste lob over de keeper. Naarmate het einde in zicht kwam begonnen de scheidsrechters Sjinborn toch maar wat hulp te verschaffen door strafcorners te geven voor zuivere steals en kaarten voor teveel swag? Zo werd het nog een spannend einde maar Liempde wist de 1-2 voorsprong uiteindelijk voor de verandering wel vast te houden waardoor Liempde 3 punten mee kon nemen uit Duitsland. De sfeer zat er na afloop goed in en werd mee terug genomen naar Brabant waar de avond toepasselijk werd afgesloten in het dorp. Nu maar eens kijken of we er zondag nog 3 punten bij kunnen plakken aangezien we nu wel weer een redelijk volle ziekenboeg hebben.

Bron : HC Liempde