&

HC Liempde D1 - HC Venray D1

Dames 1 houden de drie punten in Liempde

Zondag 7 april mochten de dames 1 onder het genot van een heerlijk lente zonnetje een thuiswedstrijd spelen tegen het tweede geplaatste Venray. Liempde, die nu een zesde plaats inneemt, wachtten een spannende wedstrijd. Het was Liempde die in de eerste minuut de openingskans maakten. Echter was het Venray die na 10 minuten spelen de eerste goal van de wedstrijd maakten.

Zo ging Venray nog een tijdje door met kansen creëren, het was keepster Suzan van de Steen die ervoor zorgde dat de stand niet nog verder uitliep. In het 2e deel van de eerste helft begon Liempde meer druk te zetten en de ruimtes te zoeken. Zo speelde verdedigster Inge van den Oetelaar een mooie pass de cirkel in op Martine Bosch, deze bleef rustig in de cirkel en met een behendige draai kon ze een voorzet geven op Moniek Saris die de gelijkmaker erin kon tikken. Na de 1-1 begonnen de kansen te draaien. Zo was Liempde veel te vinden op de helft van Venray en creëerde zij een aantal goede kansen. In de laatste 5 minuten wisten de Liempdse dames nog een strafcorner te forceren, deze kon echter niet benut worden.

De ruststand bleef dan ook 1-1.
Venray begon de tweede helft fel en ze kregen meteen een strafcorner mee, maar ook hier wist Suzan van de Steen een stokje voor te steken. Liempde wist zich snel te herpakken en konden weer druk uitoefenen op de verdediging van Venray. De tweede helft ging gelijk op en zowel Venray als Liempde creëerde goede kansen. Zo belandde een mooie aanval van Venray net naast het doel van Liempde. Liempde  wist de 2-1 voorsprong te pakken door een mooie bal van Hanne Verniers op Moniek Saris die haar tweede treffer maakten. Liempde leek verrast dat ze op voorsprong stonden en het hockeyspel werd daardoor zenuwachtiger. Passen kwamen minder aan en er werden meer fouten gemaakt. Zo kreeg Liempde met nog 10 minuten op de klok nog een strafcorner tegen, welke niet werd benut door Venray. Toch wist Liempde nog kansen te creëren en belandde een hoog schot van Inge op de legget van de keepster van Venray. De spanning was de snijden op de Liempdse bank en de laatste minuten verliepen daarom ook zenuwslopend. Met nog een aantal kansen van Liempde was daar dan het fluitsignaal. Liempde wint op de mooie zondag een wedstrijd tegen Venray en houdt de drie punten thuis. Volgende week speelt Liempde wederom een spannende uitwedstrijd tegen het 4de geplaatste Nuth.

Bron : HC Liempde