&

HC Liempde D1 - HC Bakel D1

Dames HCL verliezen in Bakel.

Zondag 14 oktober stond de uitwedstrijd tegen Bakel Dames 1 gepland. Direct werd er veel van de Liempdse verdediging verwacht, Bakel voerde hoge druk waardoor er een aantal passes tijdens het uitverdedigen ingeleverd werden. Bakel scoorde niet door een knap staaltje keepers-werk van Suzan vd Steen.

Na een aantal goede maar helaas ongevaarlijke passes naar voren kreeg Liempde na 10 minuten de eerste strafcorner mee, door een goede tackelback en een mooie pass van Martine Bosch op Fleur van Houtum wist Van Houtum deze te verzilveren voor de 0-1.Bakel pakte de draad weer op maar ook Liempde bleef scherp. Na 23 minuten wist Bakel door een overtall situatie de stand naar 1-1 te brengen.Net voor rust weet keeper Suzan van de Steen een 2-1 achterstand te voorkomen door een mooie redding hoog uit de kruising.

Na rust moest Liempde weer hun eigen spel hervatten. Door het inleveren van de bal na een vrije slag kwam zeer snel na rust toch de 2-1 en de Liempdse speelsters waren even uit het spel, Bakel profiteerde hiervan en scoorde direct de 3-1. Er moest rust komen in het spel van Liempde! Door de gedrevenheid van het team, beten zij zich opnieuw vast in de wedstrijd. Liempde deed weer mee. Met een aantal mooie aanvallen kwamen zij weer vaker bij Bakel in het 23 meter gebied. Moniek Saris gaf een mooie pass op Lieke Schoenmakers welke deze net niet af kon maken. Het ging weer aardig gelijk op tussen beide teams.Een strafcorner tegen werd opnieuw door Suzan vd Steen gestopt maar Bakel wist door een sterke rebound opnieuw te scoren, 4-1.Het was alles of niets voor het Liempdse team en door een mooie pass van Moniek Saris op Martine Bosch was Liempde weer in de cirkel bij Bakel maar zij wisten deze kans niet te benutten.Na een laatste mooie aanval tussen Fleur van Houtum en Moniek Saris klonk daar het eindsignaal.

Eindstand 1-4.

Komend weekend zijn de dames van HCL vrij ivm herfstvakantie. Zondag 28 oktober speelt Liempde om 12.30u thuis tegen Hilvarenbeek.

Bron : HC Liempde