&

Beuk DS1 - White Demons DS1

White Demons ronde verder in het NHV bekertoernooi

De dames van White Demons hebben woensdagavond 11 oktober een regelmatige, maar ook moeizame overwinning behaald op handbalvereniging Beuk. Er werd een stevig potje handbal gespeeld in Oudenbosch waarbij overtredingen door de leiding door de vingers werden gezien en niet handelend werd opgetreden. Nicole van Esch verliet geblesseerd het veld en Marit Hogenboom werd in een break behoorlijk geduwd waardoor een botsing met de keeper onvermijdelijk was waarbij ze in het gezicht werd geraakt.

Zoals de laatste competitiewedstrijd begon White Demons met schoten op de paal maar een break van Marit Hogenboom zorgde voor de 0-1. De wedstrijd ging op en neer waarbij Beuk erg lang deed over hun aanvalsspel zodat de scheidsrechter regelmatig met de hand omhoog stond wegens tijdspel. Sabine van de Wiel had haar vizier deze avond goed staan en nam 7 doelpunten voor haar rekening en was heel dreigend vanuit de rechter hoek en rechteropbouw. Anouk Panis was ook aardig op dreef en wist via een mooie combinatie te scoren en even later deed Romy Jonkers ook een duit in het zakje. Er kwam zodoende een ruststand vanĀ  7-9 in het voordeel van White Demons.

Een paar seconden voor het rustsignaal kreeg Romy Jonkers een 2-minutenstraf, zodat de dames van White Demons in ondertal aan de tweede helft begonnen. Via een break kwam Beuk terug tot 8-9 . Na de volgende afgeslagen aanval van Beuk werd Marit Hogenboom op het middenveld achterover getrokken door de tegenstandster en alleen een vrije worp was de beslissing. De coach van White Demons wilde dat de dames plezier in het spelletje bleven houden en positief verder bleven gaan.
Na een zwakke eerste helft van doelvrouwe Floor Lauwerijssen wist zij dat in de tweede helft met mooie reddingen te compenseren waardoor White Demons kon uitlopen naar 10-15. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Anouk Panis nog een 2-minutenstraf en werd de eindstand door een doelpunt van Beuk bepaald op 11-15.

De scores :
Sabine van de Wiel 7, Marit Hogenboom 2, Annycka van der Schoot 1, Romy Jonkers 1 en Anouk Panis 4.

Komende zaterdagavond 14 oktober spelen de dames hun tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. Om 19.20 uur begint de wedstrijd tegen Groene Ster uit Zevenbergen en zoals altijd wordt deze gespeeld in sporthal 't Ruiven in Berkel-Enschot. Wij rekenen op onze supporters.