&

White Demons DS1 - Mixed Up DS1

Verlies dames White Demons na zwak optreden

Afgelopen zaterdagavond 24 februari kwamen de dames van Mixed-Up bij White Demons in Berkel-Enschot op bezoek. Bij de heenwedstrijd was het allemaal minder prettig verlopen met als toppunt langdurige blessures. De manier van verdedigen was bij de tegenstander nog steeds niet verandert.

Annyka van der Schoot opende de score met een break waarna Romy Jonkers en Liesbeth Zink er snel 3 – 1 van wisten te maken. White Demons opereerde uiterst zwak en na 20 minuten in de eerste helft stond er 5 – 5 op het scorebord. Er werd geen druk op de verdediging van de tegenstander gezet waardoor Mixed-Up gemakkelijk overeind bleef. Ondanks knap doorzetten van Anouk Panis bij het zesde doelpunt, ging de rust in met een achterstand van 6 – 8.

Direkt na de pauze wist Myrthe Wolfs de score terug te brengen naar 7 – 8 waarna Liesbeth Zink en Robin Lauwerijssen beiden een 2-minutenstraf kregen wegens verkeerd verdedigen. De vijf speelsters op het veld weerden zich kranig en vooral Floor Lauwerijssen onderscheidde zich met tal van knappe reddingen. Weer enkele minuten later kregen Anouk Panis en Sabine van der Wiel beiden een 2-minutenstraf waarin de leidsman wel erg snel naar dit middel greep. Soortgelijke overtredingen werden bij de tegenstander onbestraft gelaten waarbij het handbal er niet leuker op werd. De dames van White Demons werden in de tweede helft veelvuldig bij de keel gegrepen waarop de scheidsrechter niet reageerde. Halverwege de tweede helft sprak hij een speelster van Mixed-Up er even op aan, maar daar bleef het bij. Voor een paar andere overtredingen kreeg Mixed-Up ook twee maal een 2-minutenstraf.

Robin Lauwerijssen had haar avond niet, ze miste een strafbal en een open kans. Na een benutte strafbal van Sabine van der Wiel en goed doorzetten van Marit Hogenboom kwam de stand op 13 – 12.  Liesbeth Zink kreeg weer een 2-minutenstraf wegens verkeerd verdedigen en Marit Hogenboom scoorde twee maal om in het spoor van Mixed-Up te blijven.

Amper weer in het veld kreeg Liesbeth Zink weer een 2-minutenstraf, haar derde, wat resulteerde in een rode kaart. Wetende dat een speelster van White Demons 3,5 maand uit de roulatie is geweest door de manier van verdedigen van Mixed-Up, zou het goed zijn dat hier eens aandacht aan wordt besteed.

Doordat White Demons een groot deel van de tweede helft in ondertal had gestaan ging de wedstrijd net verloren met 16 – 17.

Ondanks dat was het een zwak optreden van onze dames en hopen dat de volgende wedstrijd een beter vervolg krijgt.

De scores:

Sabine van der Wiel 4, Annyka van der Schoot 1, Romy Jonkers 1, Anouk Panis 1, Liesbeth Zink 3, Myrthe Wolfs 2 en Marit Hogenboom 4.

De volgende wedstrijd is een uitduel tegen Goodflooring / H.M.C. op zaterdagavond 3 maart om 19.30 uur in Raamsdonkveer.