&

White demons DS1 - Goodflooring/HMC DS2

White demons stijgt door zege naar 2e plaats

Zondag 19 november speelden de dames van White Demons een thuiswedstrijd tegen Goodflooring/HMC uit Raamsdonkveer. Na de nederlaag van vorige week waren de dames van White Demons erop gebrand om de punten in eigen huis te houden. Ook Marit Hogenboom speelde niet mee nadat ze vorige week al na 3 minuten behoorlijk geblesseerd raakte.

Robin Lauwerijssen opende de score, waarna Patty van Esch verzuimde om een strafbal te benutten. Liesbeth Zink, Romy Jonkers, Annycka van der Schoot en Patty van Esch wisten de score verder uit te bouwen terwijl de tegenpartij het net in deze fase maar 2 keer wist te vinden. Bij een prachtige aanval wist Myrthe Wolfs niet te scoren wat een beter lot verdient had. In een kleine periode dat Sabine van de Wiel haar vizier op scherp had staan, scoorde zij direkt 3 keer. Ook doelvrouwe Floor Lauwerijssen deed een duit in het zakje door een strafbal te stoppen. Liesbeth Zink bepaalde de ruststand op 12 – 6 in het voordeel van White Demons.

De tweede helft was het eerste kwartier erg rommelig en onrustig. De scheidsrechter begon met 2-minutenstraffen te strooien waardoor White Demons op een bepaald moment nog maar met 4 speelsters op het veld stond. Een strafbal werd gemist door Sabine van de Wiel en als er net een speelster terug kwam van haar 2-minutenstraf werd een andere speelster van White Demons er weer uit gestuurd. In totaal werden er 6 speelsters uitgestuurd met een 2-minutenstraf terwijl het er totaal de wedstrijd niet naar was. White Demons miste toch nog veel kansen, was slordig in het aangooien en de speelsters hadden geen rust aan de bal.

Ook Goodflooring/HMC kreeg 3 keer een 2-minutenstraf in deze helft. Het werd onder invloed van al deze straffen erg rommelig in de wedstrijd. Anouk Panis scoorde halverwege de 2e helft een prachtige goal na schitterend combinatiehandbal over verschillende schijven. Vanaf de stand 15-13 was het gedaan met Goodflooring/HMC. White Demons liep via snel aanvalsspel uit naar een 22 – 14 eindstand.

Komend weekend op zondag 26 november spelen de dames van White Demons een uitwedstrijd tegen Handbalshop.nl Witte Ster in Waspik. De sporthal is te vinden aan de Wilhelminastraat 2 en de wedstrijd begint om 12.45 uur.

Voor de liefhebbers staat er aanstaande donderdagavond 23 november een bekerwedstrijd op het programma tussen de dames van White Demons en RHV uit Rijen.  Deze wedstrijd begint om 19.45 uur in sporthal 't Ruiven in Berkel – Enschot.

De scores: Patty van Esch 3, Sabine van de Wiel 3, Annycka van der Schoot 1, Robin Lauwerijssen 2, Romy Jonkers 2, Anouk Panis 1, Liesbeth Zink 6, Myrthe Wolfs 2 en Mienke van der Meijs 2.