&

White Demons DS1 - HVW DS1

Wilskrachtig White Demons wint alsnog

Zaterdagavond 14 november was voor de dames van White Demons Bouwcenter Centen HVW de volgende tegenstander in deze handbalcompetitie. Zoals de laatste weken was het begin van de wedstrijd wederom slecht. De dames waren niet fel genoeg, onnodig balverlies en een slechte afronding van de aanvallen. Het eerste noemenswaardige wapenfeit was pas na 7 minuten toen Marit Hogenboom op de paal schoot bij een 1-4 achterstand op dat moment. Deze achterstand liep nog verder op naar 1-6 toen Hannah van Disseldorp de stand naar 2-6 bracht nadat eerder Lisa Hijstek het eerste doelpunt op het scorebord had gebracht. Via twee breaks van Marit Hogenboom en Marijke Panis werd de stand wat dragelijker ,4-6. Na een discutabel tegendoelpunt zorgden Marijke Panis en Nicole van Esch dat de aansluiting bleef, maar het gat werd niet gedicht. Ondanks doelpunten van Laura van Gils, Sabine van de Wiel en Marijke Panis bleef White Demons op achterstand staan en kreeg Nicole van Esch aan het einde van de eerste helft nog een 2-minutenstraf.

De ruststand werd bereikt met 10-13 voorsprong voor Bouwcenter Centen HVW.
Na de rust pakten de dames van White Demons de zaken wat energieker aan ,wat aan de kant van de tegenstander irritaties opleverden. Ook werd er door hen steviger verdedigd waardoor ze vaker aan de noodrem moesten trekken zodat ze een paar 2-minutenstraffen kregen opgelegd. De stand werd door Marijke Panis, Lisa Hijstek, Sabine van de Wiel en tweemaal Marit Hogenboom omgebogen naar een 15-14 voorsprong tot groot enthousiasme van het aanwezige publiek. De dames werden door het publiek verder aangemoedigd dat hierdoor heel gedreven bleef spelen. Via Liesbeth Zink en tweemaal Marit Hogenboom bleven de dames steeds aan de goede kant van de score, 18-17. Nadat Marijke Panis en Laura van Gils tweemaal een strafworp benutte, zorgde Lisa Hijstek voor het slotakkoord en bracht de eindstand op 22-21 in het voordeel van de dames van White Demons.